ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν: Sold out σε λίγες ώρες η φανέλα του... τερματοφύλακα Ζιρού - Η απίθανη επέμβαση (vid)

Μίλαν: Sold out σε λίγες ώρες η φανέλα του... τερματοφύλακα Ζιρού - Η απίθανη επέμβαση (vid)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Ολιβιέ Ζιρού από σκόρερ ολκής μεταμορφώθηκε σε «φύλακα-άγγελο» της Μίλαν, κάνοντας σπουδαία επέμβαση ως τερματοφύλακας κόντρα στη Τζένοα

Μάρτυρες μιας από τις πιο σπάνιες ποδοσφαιρικές στιγμές έγιναν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Μίλαν με τη Τζένοα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, για την 7η αγωνιστική της Serie A.

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη και είναι από αυτά που θα θυμάσαι να λες στα... εγγόνια σου όταν μεγαλώσεις.

Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να πηγαίνει «καρφί» προς το 0-0, η Μίλαν προηγήθηκε στο 87' με το γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο τερματοφύλακας των «ροσονέρι», Μενιάν, αποβλήθηκε για γονατιά στον λαιμό αντιπάλου εκτός περιοχής, σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα.

Η Μίλαν είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της, οπότε υποχρεωτικά έπρεπε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια ένας παίκτης που ήδη αγωνιζόταν. Ο Γάλλος στράικερ, Ολιβιέ Ζιρού, πήρε την ευθύνη και τα γάντια του Μενιάν και... δικαιώθηκε!

Αρχικά, είδε στο 99' την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του, αλλά στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε μια απίθανη διπλή επέμβαση με... κλειστά μάτια κρατώντας το πολύτιμο 1-0 για την ομάδα του.

Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος με τον... τερματοφύλακα Ζιρού και η Μίλαν φρόντισε να το εκμεταλλευτεί και εμπορικά! Έδωσε προς πώληση εμφανίσεις του Γάλλου με το νούμερο 9 και τη φανέλα του πορτιέρε και αυτές εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

«Δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου και είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Στην τελευταία φάση όντως έκανα σπουδαία επέμβαση. Είπα στον εαυτό μου 'βγες καλύτερα από την εστία'. Δεν έχω το ένστικτο του τερματοφύλακα, αλλά έτσι ένιωσα και δικαιώθηκα κι ας απέκτησα ως σουβενίρ ένα μεγάλο γδάρσιμο στο χέρι», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ολιβιέ Ζιρού.

Σχετικές ειδήσεις