ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτοδιοίκητες εκλογές 2023: Εξαιρετικά τα πήγαν οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Αττική

Αυτοδιοίκητες εκλογές 2023: Εξαιρετικά τα πήγαν οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Αττική
Eurokinissi

Αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού επέλεξαν να συμμετάσχουν στις αυτοδιοίκητες εκλογές και πολλοί εξ αυτών σάρωσαν σε σταυρούς στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των αυτοδιοίκητων εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς κατάφερε από την πρώτη Κυριακή να εκλεγεί στο αξίωμα του περιφερειάρχη συγκεντρώνοντας πάνω από το 43% που απαιτούνταν.

Στα ψηφοδέλτια του, μάλιστα, υπήρχαν και αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά και αρκετοί αναμένεται να εκλεχθούν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στο βόρειο τομέα Αθηνών, 3η με 12.250 ψήφους τερμάτισε η Έρρικα Πρεζεράκου, πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ενώ στον νότιο τομέα, ο kick boxer, Μιχάλης Ζαμπίδης, κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων, πήρε 12.681 ψήφους, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση ήταν η Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, του 2012 και του 2016 και σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια, η οποία έλαβε 11.611 ψήφους. Καλή ήταν η επίδοση και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε στην 6η θέση με 6.210 ψήφους.

Από εκεί και πέρα, στον Κεντρικό Τομέα ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης έλαβε 7.352 ψήφους, ενώ ο ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος πήρε 3.824 ψήφους. Ακολούθησε ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Βασίλης Κωνσταντίνου με 1.703 ψήφους.