ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Conference League: «Τελικούς» για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Αυλαία για ΠΑΟΚ

Europa League, Conference League: «Τελικούς» για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Αυλαία για ΠΑΟΚ

Europa League, Conference League: Τρεις «τελικούς» και μία… γιορτή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η αυλαία στη φάση των ομίλων στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι, θα πέσει την Πέμπτη (14/12). Για το Europa League, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός δίνουν τρεις «τελικούς» για μία θέση στα play offs του Europa Conference League, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει μία ονειρική πορεία στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, απέναντι στην Ελσίνκι στην Τούμπα.

Πρώτος «τελικός» στο «Απ. Νικολαΐδης»

Ο πρώτος - χρονικά - τελικός των ελληνικών ομάδων θα λάβει χώρα στο «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το απόγευμα της Πέμπτης (14/12) στις 19:45 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την 3η θέση και κατ’ επέκταση την πρόκριση στα play offs του Europa Conference League.

Οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο στον 6ο όμιλο, μια και είναι στην 3η θέση με 4 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Ισραηλινούς. Αυτό σημαίνει πως το «συγκρότημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς… πάει στο ματς για δύο αποτελέσματα, ήτοι τη νίκη και την ισοπαλία, προκειμένου να συνεχίσουν και το νέο έτος στην Ευρώπη.

Εκτός πλάνων για τον Σέρβο τεχνικό έμεινε ο Φίλιπ Τζούρισιτς, μια και δεν μπόρεσε να επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, με αποτέλεσμα να μην μετέχει στην αποστολή, όπως και οι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και Χόρντουρ Μάγκνουσον, που είναι τραυματίες.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

19:45

Ρεν-Βιγιαρεάλ

Cosmote Sport 8HD

19:45

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα

Cosmote Sport 3HD

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Ρεν

12

2

Βιγιαρεάλ

10

3

Παναθηναϊκός

4

4

Μακάμπι Χάιφα

2

Μεγάλη «μάχη» της ΑΕΚ στην «Johan Cruijff ArenA»

Το πιο απαιτητικό… έργο στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων έχει η ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στις 22:00 τον Άγιαξ στην Ολλανδία, με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα play offs του Europa Conference League. Το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα έχει το προβάδισμα κόντρα στον «Αίαντα», μια και βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς, τη στιγμή που οι Ολλανδοί έχουν… μαζέψει μόλις 2 βαθμούς.

Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Τζον Φαν’τ Σχιπ δείχνει μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι του, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ θα παίξει τα… ρέστα του ενώπιον των οπαδών του, μια και ανακοινώθηκε το sold out.

Με δύο ακόμη προβλήματα ταξίδεψε η ΑΕΚ στην Ολλανδία, μια και ο «Πελάδο» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Εζέκιελ Πόνσε και Ορμπελίν Πινέδα, που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς. Παράλληλα, εκτός είναι ο επίσης τραυματίας Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά και ο τιμωρημένος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

22:00

Μπράιτον-Μαρσέιγ

Cosmote Sport 4HD

22:00

Άγιαξ-ΑΕΚ

Cosmote Sport 6HD

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Μαρσέιγ

11

2

Μπράιτον

10

3

ΑΕΚ

4

4

Άγιαξ

2

«Τελικός» στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης»

Βραδιά «τελικός» θα λάβει χώρα και στο φαληρικό γήπεδο. Στις 22:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπάτσκα Τόπολα στην αυλαία του 1ου ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 3η θέση του γκρουπ, με 4 βαθμούς, τη στιγμή που οι Σέρβοι βρίσκονται στην τελευταία με μόλις 1 βαθμό συγκομιδή.

Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, που θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, μπορεί να συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2024, αρκεί να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό. Πάντως, το ματς θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών», έπειτα από ΚΥΑ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, λόγω υψηλής επικινδυνότητας.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

22:00

Γουέστ Χαμ-Φράιμπουργκ

Cosmote Sport 3HD

22:00

Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα

Cosmote Sport 5HD

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Γουέστ Χαμ

12

2

Φράιμπουργκ

12

3

Ολυμπιακός

4

4

Μπάτσκα Τόπολα

1

Γιορτή στην Τούμπα

Αυλαία στην ονειρική του παρουσία στον 7ο όμιλο του Europa Conference League πέφτει για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς στις 19:45 υποδέχεται την Ελσίνκι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει απλά εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και την πρώτη θέση, κάτι που σημαίνει πως αποφεύγει την διαδικασία των play offs.

Έτσι, η «μάχη» απέναντι στους Φινλανδούς έχει τον χαρακτήρα της… γιορτής. Οι «ασπρόμαυροι» θα αγωνιστούν ενώπιον των οπαδών τους και θέλουν τη νίκη για να τους… αποζημιώσουν για τη στήριξή τους.

Ο Μπάμπα Ράχμαν βρίσκεται στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, εν αντιθέσει με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς αποφασίστηκε να προφυλαχθεί και να μην πιεστεί να γυμναστεί σε φουλ ρυθμούς. Παράλληλα, εκτός έμειναν και οι Σάστρε, Νάσμπεργκ, μια και δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

19:45

ΠΑΟΚ-Ελσίνκι

Cosmote Sport 4HD

19:45

Αμπερντίν-Άιντραχτ

Cosmote Sport 7HD

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

ΠΑΟΚ

13

2

Άιντραχτ

9

3

Αμπερντίν

3

4

Ελσίνκι

2

Σχετικές ειδήσεις