ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Το σχέδιο του Πογέτ για τον τελικό με τη Γεωργία και την πρόκριση στο Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Το σχέδιο του Πογέτ για τον τελικό με τη Γεωργία και την πρόκριση στο Euro 2024

Με «συνταγή» Καζακστάν αναμένεται να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας ο Γκουστάβο Πογέτ στον τελικό των playoffs του Euro 2024 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν καταιγιστική στον ημιτελικό των playoffs του Euro 2024, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 5-0 του Καζακστάν στην OPAP Arena και δείχνοντας πως είναι πανέτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η αποστολή της γαλανόλευκης βρίσκεται από χθες (24/03) στην Τιφλίδα, όπου αύριο (26/3, 19:00, NOVASPORTS PRIME και ALPHA) θα αντιμετωπίσει την Γεωργία, στον αγώνα που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει δουλέψει από τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα το πλάνο που θα ακολουθήσει στον τελικό των playoffs του Euro 2024 και αναμένεται να ακολουθήσει το... δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήταν εξαιρετική κόντρα στο Καζακστάν και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο στη σημερινή τελευταία προπόνηση, τότε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός δύσκολα θα αλλάξει πρόσωπα και σχήμα κόντρα στη Γεωργία.

Η πιθανή ενδεκάδα κόντρα στη Γεωργία

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα ξεκινήσει στα δεξιά της άμυνας και ο Κώστας Τσιμίκας στα αριστερά. Κεντρικό δίδυμο αναμένεται να είναι οι Ντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, εφόσον οι ενοχλήσεις που είχε με το Καζακστάν ο στόπερ της Κάλιαρι δεν αποδειχθούν κάτι πιο σοβαρό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει εξασφαλισμένη θέση μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην OPAP Arena, με τον Πέτρο Μάνταλο να ξεκινά δίπλα του, αν και ο Μανώλης Σιώπης θα μπορούσε να είναι μία εναλλακτική επιλογή.

Μπροστά τους θα αγωνιστεί ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας, ενώ στα άκρα Δημήτρης Πέλκας και Γιώργος Μασούρας έχουν πάρει... σπίτι τους τη φανέλα βασικού μετά την απόδοση που έπιασαν κόντρα στους Καζάκους. Στην επίθεση, ο Φώτης Ιωαννίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δύσκολα θα «κουνηθεί» από το αρχικό σχήμα.

Το καλό για τον Γκουστάβο Πογέτ είναι πως ακόμα κι αν το αρχικό πλάνο δεν πάει έτσι όπως το έχει στο μυαλό του, τότε μπορεί να επέμβει και να αλλάξει τα δεδομένα, μιας και διαθέτει εξαιρετικές επιλογές και στον πάγκο του.

Ο Σιώπης είναι μία εξ αυτών, εφόσον δεν ξεκινήσει, όπως και οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο με το Καζακστάν, παρότι τους έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις