Τελικός Κυπέλλου: «Αστακός» ο Βόλος δύο μέρες πριν τον τελικό

Τελικός Κυπέλλου: Τα μέτρα ασφαλείας που ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας μέχρι τον μεγάλο αγώνα Παναθηναϊκός – Άρης – Η τυπική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ, απαγόρευση μηχανοκίνητης πορείας σε φίλους του Άρη.
Τελικός Κυπέλλου: «Αστακός» ο Βόλος δύο μέρες πριν τον τελικό
4'

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, θα διεξαχθεί σε άδειο Πανθεσσαλικό. Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη δε θα έχει κόσμο, αλλά η αστυνομική δύναμη θα είναι ισχυρή. Όχι μόνο την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αλλά από την Πέμπτη (23/5). Προκειμένου να αποφευχθεί παρουσία οπαδών στην πόλη του Βόλου.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν τα μέτρα για το σπουδαίο παιχνίδι του Σαββάτου (25/5) τα οποία αρχίζουν δύο μέρες πριν:

Α) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και Π.Α.Ε ΑΡΗΣ, στην πόλη του Βόλου από την Πέμπτη 23/05/2024

Β) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, τόσο αυτών που βρίσκονται εκτός της πόλης του Βόλου όσο και αυτών που διαμένουν στην πόλη του Βόλου, κατά τη διεξαγωγή του τελικού το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Μάλιστα το σχέδιο της αστυνομίας προβλέπει για αυτό το τριήμερο ελέγχους σε όλη την πόλη αλλά και τις εισόδους της, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Το ανακοίνωσε και τυπικά η ΔΕΑΒ

Την ίδια ώρα, η ΔΕΑΒ και τυπικά γνωστοποίησε πως ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την υπ’ αριθμ. 36/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΕ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΡΗΣ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΕ, που πρόκειται να διεξαχθεί στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στις 25/5/2024, για τον ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, χωρίς την παρουσία θεατών, καθόσον, διαπιστώθηκε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή τόσο κατά τον 1ο έλεγχο, όσο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 12ωρου, ότι δεν λειτουργούν στην εν λόγω εγκατάσταση κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας.

Εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 5085/2024».

Μπλόκο στους οπαδούς του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τη μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών του Άρη, οι οποίοι προγραμμάτιζαν να συνοδεύσουν ως ένα σημείο την αποστολή της ομάδας τους που θα αναχωρήσει την Πέμπτη για την πόλη του Βόλου:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε εποχούμενης-μηχανοκίνητης πορείας, από την 13:00΄ ώρα της 23/05/2024 έως την 20:00΄ ώρα της 23/05/2024, φιλάθλων, οργανωμένων οπαδών και υποστηρικτών της Ομάδας του ΑΡΗ στο σύνολο της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνοδεύσουν τα μέλη της αθλητικής αποστολής της ως άνω ομάδας ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, ενόψει της αναχώρησης της αθλητικής αποστολής της ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΡΗ την 23-05-2024, από το Προπονητικό Κέντρο της ομάδας του ΑΡΗ που βρίσκεται στο Νέο Ρύσιο, με προορισμό την πόλη του Βόλου, λόγω της επικείμενης διεξαγωγής του αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδας (τελικός) μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ το Σάββατο 25/05/2024 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ, καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση της εν λόγω εποχούμενης- μηχανοκίνητης πορείας ή περισσοτέρων τέτοιων πορειών: α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή