ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου - Φάση των 16: Ελλάδα, έτοιμη για πρόκριση

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου - Φάση των 16: Ελλάδα, έτοιμη για πρόκριση

Όλη η Ελλάδα κινείται στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση -μετά το Euro 2004- της ιστορίας του, καθώς με νίκη επί της Κόστα Ρίκα θα βρεθεί στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τι λένε ωστόσο οι πρωταγωνιστές αυτής της συγκλονιστικής προσπάθειας που κάνει η Εθνική μας, αλλά και οι πρωτεργάτες παλαιότερων επιτυχιών, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ότο Ρεχάγκελ, για το επερχόμενο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα

Ότο Ρεχάγκελ
«Η ομάδα είχε πολύ μεγάλο θράσος, με την καλή έννοια. Αγωνιστικό θράσος δηλαδή. Και θεωρώ ότι αν έχει το ίδιο θράσος και στον επόμενο αγώνα με την Κόστα Ρίκα, μπορεί να προχωρήσει κι άλλο στο Μουντιάλ. Εγώ την Ελλάδα την έχω πάντα στην καρδιά μου και πάντα θα την υποστηρίζω. Μου άρεσε, λοιπόν, που είδα μια τόσο καλή Εθνική ομάδα, η οποία επικράτησε πανάξια της αντιπάλου της, προκρίθηκε απόλυτα δίκαια στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έπαιξε σωστά και νίκησε»

Αναφερόμενος στην Κόστα Ρίκα τόνισε: «Έκανε πολύ καλά πράγματα μέχρι τώρα στο παγκόσμιο. Νίκησε την Ιταλία, νίκησε την Ουρουγουάη, έφερε ισοπαλία με την Αγγλία και τερμάτισε πρώτη. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είδα, η Ελλάδα που ξέρω, σαφέστατα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Θοδωρής Ζαγοράκης
Είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά δεν είναι και μεγαθήριο η Κόστα Ρίκα! Έκανε έως τώρα μια σπουδαία πορεία στο Μουντιάλ, δεν έχασε από κανέναν, ούτε στο αδιάφορο ματς με τους Άγγλους, βγήκε πρώτη στον όμιλο, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι Γερμανία, ούτε Ολλανδία, μπορούμε να την παλέψουμε, μπορούμε να προκριθούμε. Έχω θετική ενέργεια γι αυτό το παιχνίδι και εάν περάσουμε στους οκτώ, να δούμε τι θα έχουν να πουν για τους παίκτες και τον προπονητή...».

Mίμης Δομάζος
«Είναι μια πειθαρχημένη ομάδα χωρίς βεντέτες ή μεγάλες προσωπικότητες. Παίζει πολύ κλειστά στην άμυνα, ενίοτε με τρεις στόπερ. Ετσι θα παρουσιαστεί και την Κυριακή και θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει στην κόντρα. Εχει τον Κάμπελ που είναι πολύ γρήγορος, αλλά τον γνωρίζουν καλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ίσως αυτό αποδειχθεί πλεονέκτημα. Η εθνική δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βιαστεί. Θα πρέπει να προσέξουμε και να μην παρασυρθούμε. Χρειάζεται άλλη τακτική κι ο Φερνάντο Σάντος το γνωρίζει πολύ καλά. Είναι ένα ματς ‘μια κι έξω’ που μπορεί να τραβήξει μέχρι και δύο ώρες. Πρέπει να συνδυάσουμε το πάθος που είχαμε με την Ακτή Ελεφαντοστού, με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή».

Φερνάντο Σάντος
«Είμαι χαρούμενος αρχικά που δώσαμε χαρά στον ελληνικό λαό. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε για το ματς με την Κόστα Ρίκα. Επιστρέψαμε στη βάση μας, σκεφτήκαμε γύρω από αυτό και μελετήσαμε τον αντίπαλό μας. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό τον αγώνα, κόντρα στην ομάδα που γλίτωσε από το “γκρουπ του θανάτου”. Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τους υποτιμήσουμε».

Κώστας Μανωλάς
«Θα πάμε στον αγώνα για να προκριθούμε και πιστεύω πως αν είμαστε όπως στο τελευταίο παιχνίδι θα τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά για να αναφερθεί και στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

«Πάντα υπάρχει καλό κλίμα στην Εθνική. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, πιστεύω πως θα βοηθήσει και στον αγώνα. Όλα τα παιδιά θα δώσουν το 100% για την Εθνική μας και για όλους τους Έλληνες και ελπίζω πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά. Κάθε αντίπαλο τον αναλύουμε, βλέπουμε τα τρωτά του σημεία και σε αυτά θα χτυπήσουμε».

Κώστας Κατσουράνης
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με αυτό κόντρα στην Ακτή. Είναι καλή ομάδα η Κόστα Ρίκα. Και μόνο το γεγονός ότι πέρασε πρώτη από τον όμιλό της λέει πολλά. Στο επίπεδο της αξιολόγησής της ως αντιπάλου, θα σας έλεγα ότι μιλώ τόσο θετικά για την Κόστα Ρίκα γιατί έχει τη δύναμη στο στοιχείο της ομαδικότητας. Είναι σαφώς περισσότερο “ομάδα” σε σχέση με την Ακτή. Αμύνονται όλοι μαζί, βγάζουν την εικόνα της ομάδας που λειτουργεί ως σύνολο».

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Βραζιλιάνοι πανηγυρίζουν το γκολ (pic&vid)
Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Ευχαρίστησε τον κόσμο ο Σουάρες