ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος: Οι Τούρκοι δεν κράτησαν ούτε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού (vids)

Σάλος: Οι Τούρκοι δεν κράτησαν ούτε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού (vids)

Πρωτοφανής συμπεριφορά των Τούρκων στο φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδος το βράδυ της Τρίτης (17/11).

Αρχικά οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαρίσματα να είναι έντονα και όλα αυτά μάλιστα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις εξέδρες του «Φατίχ Τερίμ».

Η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων συνεχίστηκε, όταν ο διαιτητής έδωσε το σύνθημα να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού.

Μερίδα Τούρκων οπαδών με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα, «διέκοψαν» με τον τρόπο τους τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσε να αποτίσει το ποδόσφαιρο...

Η ντροπιαστική αντίδραση των γειτόνων, έκανε το γύρο του διαδικτύου με τα σχόλια, όπως αναμενόταν, να είναι επιεικώς αρνητικά, όμως οι Τούρκοι έδωσαν την απάντηση τους.

Η πραγματικότητα για εκείνους είναι διαφορετική και ο «πόλεμος» που έγινε εις βάρος τους μετά το γεγονός είναι άδικος όπως αναφέρουν. Και αυτό διότι λένε πως πάντοτε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής σε τουρκικά γήπεδα ακούγεται από τις εξέδρες το «Sehitler olmez, vatan bolunmez» (μετάφραση: «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται»).

Μια συνήθεια που έχει μείνει, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, από τις περιπτώσεις όπου τιμάται η μνήμη νεκρών από επιθέσεις του κουρδικού κόμματος PKK. Όπως εξηγείται λοιπόν από τουρκικές πηγές, το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε για να τιμηθούν και σε αυτή την περίπτωση τα θύματα, ενώ οι αποδοκιμασίες φέρονται να απευθύνονταν - όχι προς εκείνα - αλλά προς τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.