ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Super ντέρμπι και... Δράκοι!

Champions League: Super ντέρμπι και... Δράκοι!
Αυτή την κούπα ποιος θα την σηκώσει;

Μετά από απουσία 2 περίπου μηνών, η γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινάει!

Πέρασαν περίπου 2 μήνεςν από την τελευταία φορά που ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ύμνος του Champions League. Η γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινάει ξανά με το super ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και το πολύ δυνατό ματς, Ρόμα - Πόρτο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν

Στο «Ολντ Τράφορντ», οι ανανεωμένοι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο τους, ο οποίος από υπηρεσιακός οδεύει προς μόνιμος, υποδέχονται την... νεόπλουτη, πανίσχυρη αλλά και λαβωμένη από τραυματισμούς, Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Νορβηγός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, ποντάροντας στην πολύ ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και στην έδρα, καθώς το «Θέατρο των Ονείρων» είναι ικανό να γονατίσει κάθε αντίπαλο.

Τους... πονοκεφάλους του Τόμας Τούχελ, δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο ρόστερ. Ακόμα όμως και η πολύ πλούσια και «γεμάτη» Παρί, υποφέρει. Ο μεγάλος σταρ των Γάλλων, Νεϊμάρ, είναι τραυματίας όπως και η «αιχμή» του δόρατος, Έντινσον Καβάνι, με τον Ουρουγουανό να χάνει και τις δυο αναμετρήσεις;

Τι μένει για τους πρωτευουσιάνους; Ο Κιλιάν Εμπαπέ, οπου θα αναλάβει τον ρόλο να «πληγώσει» τη Γιουνάιτεντ, με συμπαραστάτη τον Άνχελ Ντι Μαρία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα - Γιανγκ, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σο - Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά - Λίνγκαρντ, Λουκάκου, Μαρσιάλ

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν - Κιμπεμπέ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος - Μπερνάτ, Βεράτι, Ντι Μαρία, Ντάνι Άλβες, Κερέρ - Ντράξλερ, Εμπαπέ

Ρόμα - Πόρτο

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι αναμφίβολα το Ρόμα - Πόρτο.

Οι Ρωμαίοι του Κώστα Μανωλά (o οποίος είναι αμφίβολος) είναι σε μόνιμη πίεση καθώς στην Ιταλία τα... χαστούκια διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποκορύφωμα την ήττα με 7-1 από την Φιορεντίνα για το Κύπελλο.

O Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο βλέπει την διάκριση στο Champions League ως μονόδρομο, ενώ οι «τζαλορόσι» έχουν σαν οδηγό την περσινή επιτυχία όταν και έφτασαν στα ημιτελικά του θεσμού.

Στον αντίποδα, οι «δράκοι» του γνώριμού μας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κυριαρχούν στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας αλλά η ευρωπαϊκή διάκριση είναι αυτή που τους λείπει. Φέτος δείχνουν πιο σοβαροί από ποτέ καθώς πέρασαν άνετα πρώτοι από τον όμιλό τους.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ρόμα: Μιράντε - Φλορέντσι, Φάτσιο, Μαρκάνο (Μανωλάς), Κολάροφ - Κριστάντε, Ντε Ρόσι - Ελ Σαραουί, Ζανιόλο, Κλάιφερτ - Τζέκο

Πόρτο:Κασίγιας - Περέιρα, Φελίπε, Πέπε, Τέλες - Ερέρα, Ντανίλο, Όλιβερ -Μπραχίμι, Οτάβιο, Σοάρες

Σέντρα και στις δυο αναμετρήσεις στις 22:00 και τηλεοπτική κάλυψη από την Cosmote TV.

Σχετικές ειδήσεις