ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες – LIVE: Η «μάχη» για μετάλλιο των Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Intime

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού στο επί κοντώ με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να διεκδικούν την είσοδο τους στα μετάλλια.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Στεφανίδη, η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, στο Ρίο και σήμερα (5/8) θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεπέρασε πολλά εμπόδια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να φτάσει στο Τόκιο να διεκδικεί να ανέβει ξανά στο βάθρο. Στους αγώνες που έκανε νωρίτερα στη σεζόν έδειξε πως έχει βρει τον ρυθμό και την αυτοπεποίθηση της, ενώ η σιγουριά της φαίνεται και στα λόγια της. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει ξεπεράσει δύο φορές φέτος τα 4,80 μ., ενώ έδειξε πως είναι σε θέση να απειλήσει ακόμη και το δικός της πανελλήνιο ρεκόρ (4,91 μ.).

Η Στεφανίδη δεν είναι η μόνη Ελληνίδα που μετέχει με προσδοκίες σε αυτή τη διοργάνωση. Η «χάλκινη» στο παγκόσμια πρωτάθλημα του 2015 και πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι παρούσα στον πρώτο τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, τον οποίο θέλει να συνδυάσει με μια καλή εμφάνιση.

Η Κυριακοπούλου έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,70 μ. ενώ νιώθει έτοιμη να ανέβει υψηλότερα από αυτό το ύψος, ώστε να διεκδικήσει ένα πλασάρισμα ψηλά στην κατάταξη. Η αθλήτρια ταλαιπωρήθηκε στην διάρκεια της σεζόν από τραυματισμό ενώ νόσησε και από τον κορονοϊό κι έμεινε αρκετά πίσω στην προετοιμασία της. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή έχει ατομικό ρεκόρ 4,83 μέτρα.

Οι 15 του τελικού με τη σειρά που θα αγωνιστούν και τα φετινά τους ρεκόρ

Σίλβα (Κούβα) 4,60 μ.
Σου (Κίνα) 4,65 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,70 μ.
Πεινάδο (Βενεζουέλα) 4,66μ.
Ζουκ (Λευκορωσία) 4,74 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,80 μ.
Νιούελ (Καναδάς) 4,70 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,91 μ.
Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,90 μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,95 μ
Ρομέρο (ΗΠΑ) 4,70 μ.
Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,70 μ.
Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,74 μ.
Μούρτο (Φινλανδία) 4,62 μ.
Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,66 μ.

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού στο επί κοντώ των γυναικών