ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Χάλκινη η Κατερίνα Στεφανίδη (vid)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Χάλκινη η Κατερίνα Στεφανίδη (vid)

Την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη

Μια ακόμα διάκριση για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στο άλμα επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου δίνοντας το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια υπερέβη τα 4.85μ που είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση και πήρε την 3η θέση.

Από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε στην 13η θέση του επί κοντώ με 4.50μ, κατά την 3η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα, στην 5η συμμετοχή της στη διοργάνωση και την τρίτη σε τελικό (ήταν 3η το 2015 στο Πεκίνο και 8η το 2011 στην Νταεγού).

Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη πέρασε με την πρώτη τα 4.50μ, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.70μ. Η Κυριακοπούλου, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής σεζόν λόγω τραυματισμού, έχει ατομικό ρεκόρ 4.83μ και καλύτερη φετινή επίδοση 4.72μ.

Η 29χρονη Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.50μ και τα 4.70μ, με την 2η τα 4.80μ και τα 4.85μ, έκανε ένα άκυρο στα 4.90μ και με δεδομένο ότι είχε πάρει ήδη χάλκινο μετάλλιο και οι Σάντι Μόρις, Αντζέλικα Σιντόροβα είχαν υπερβεί αυτό το ύψος, δοκίμασε στα 4.95μ, αλλά χωρίς επιτυχία. Η Στεφανίδη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, αφού εκτός από το χάλκινο στην Ντόχα, αρχές Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό του Diamond League.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.95μ το οποίο υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια και ενώ προηγουμένως είχε αποτύχει η Σάντι Μόρις. Η Ρωσίδα κατέκτησε για πρώτη φορά τον παγκόσμιο τίτλο, αγωνιζόμενη έστω και ως ανεξάρτητη, ενώ η Αμερικανίδα ήταν 2η και το 2017 στο Λονδίνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Τι κάνει σήμερα το μοντέλο με την κοκαΐνη (pics)

Απόσυρση αυτοκινήτων: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα τέλη - Ποιοι δικαιούνται επιδότηση