ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Πάλεψε σαν «λιοντάρι», υποκλίθηκε στον «βασιλιά» Ράφα! (videos)

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Πάλεψε σαν «λιοντάρι», υποκλίθηκε στον «βασιλιά» Ράφα! (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έδωσε μια τρομερή μάχη με τον φοβερό Ράφα Ναδάλ, αλλά ηττήθηκε με 2-1 (6-4, 4-6, 6-2) σετ κι έμεινε εκτός ημιτελικών στα ATP Finals.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα καλό παιχνίδι αλλά βρέθηκε απέναντι σε έναν εκπληκτικό Ναδάλ, ο οποίος έδειχνε στα καλύτερα! Με την εμφάνιση του ο Ισπανός έδειξε παράλληλα αποφασισμένος να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τα ATP Finals, διαδεχόμενος τον Τσιτσιπά.

Το... σημείο «κλειδί» της αναμέτρησης ήταν το δεύτερο break που έκανε στο τρίτο σετ ο Ισπανός, καθώς επηρέασε τον Τσιτσιπά, ο οποίος μόλις είχε απαντήσει και στη συνέχεια έδειξε σαν να «άδειασε» ψυχολογικά.

Το πρώτο σετ ήταν απολαυστικό με τους δύο τενίστες να μετρούν 14 winners στους πρώτους 26 πόντους. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο κι ο Ναδάλ σέρβιραν εξαιρετικά και υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα οκτώ πρώτα σετ, με τον Έλληνα τενίστα να επιστρέφει από το 15-40 για να κάνει το 4-3.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ισπανός να κάνει στο 7ο, το πέτυχε στο κρίσιμο 9ο game! Μετά το μόλις δεύτερο double fault του Τσιτσιπά στο τουρνουά, ο Ναδάλ «σφράγισε» το break και στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με δύο άσους έκανε το 6-4 για το 1-0.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο σετ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει αυτοπεποίθηση στο σερβίς του. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούσε να βρει και λύση όταν σέρβιρε ο Ναδάλ, ο οποίος έδειχνε ασταμάτητος στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο θριαμβευτής του Roland Garros κυριάρχησε και στα μεγάλα ράλι του αγώνα και με love game ισοφάρισε σε 4-4 στο δεύτερο σετ, αλλά κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε τη διαφορά.

Εν αντιθέσει με το πρώτο σετ δεν την... πάτησε στο 9ο game, κράτησε το σερβίς του, για να φτάσει ως την επικράτηση στο σετ, καθώς έκανε το πρώτο του break στο καταλληλότερο σημείο. Μάλιστα, ο πόντους που σφράγισε το 6-4 και το 1-1 σετ, προήλθε από διπλό λάθος του Ναδάλ.

Εικόνες από τον αγώνα...

Στα πρώτα δύο σετ είδαμε συνολικά δύο break, το τρίτο σετ ξεκίνησε με τρία συνεχόμενα που έφεραν τον Τσιτσιπά πίσω με 1-3, μετά την πρώτη υπεράσπιση του σερβίς από τον Ναδάλ!

Ο Ισπανός είχε πλέον το μομέντουμ και εκμεταλλεύτηκε το κακό game του Τσιτσιπά κι έκανε το 5-2, πετυχαίνοντας το τρίτο του break. Στη συνέχεια σέρβιρε για το ματς και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για το 6-2 και την πρόκριση...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αρνούνται να δώσουν κλίνες οι ιδιωτικές κλινικές - Με επίταξη απειλεί το υπ. Υγείας