ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λαμπαδηδρομία με... φωνές! - Έντονες διαμαρτυρίες στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λαμπαδηδρομία με... φωνές! - Έντονες διαμαρτυρίες στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εν μέσω διαδηλώσεων ξεκίνησε στην Ιαπωνία η λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού στο Τόκιο.

Μολονότι, έγινε γνωστό ότι δεν θα επιτραπούν ξένοι θεατές στα γήπεδα, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας εξακολουθούν να έχουν ενδοιασμούς και φόβους όσον αφορά στη διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού ραντεβού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν λάθος την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι να θυμίσουμε ότι είχαν αναβληθεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, λοιπόν, αρκετά άτομα διαδήλωσαν σε κεντρικό σημείο του Τόκιο την ώρα που η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το τετράμηνο ταξίδι της.

Συγκεκριμένα, θα περάσει από 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας κι από τα χέρια σχεδόν 10.000 δρομέων, για να καταλήξει στο εθνικό στάδιο του Τόκιο στις 23 Ιουλίου. Την πορεία της μπορεί να παρακολουθήσει ένας μικρός αριθμός θεατών τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι μια ακτίδα φωτός στο τέλος του σκοταδιού. Αυτή η μικρή φλόγα δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και περίμενε αυτήν την ημέρα σαν ένα άνθος κερασιάς που θα ανθίσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε