ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Ραγίζει καρδιές για τη γιαγιά του - «Έφυγε» 5 λεπτά πριν τον τελικό στο Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς
INTIME

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι η γιαγιά του έφυγε από τη ζωή 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα ξημερώματα της Δευτέρας καθώς αποκάλυψε ότι η γιαγιά του πέθανε 5 λεπτά πριν να ξεκινήσει ο τελικός του στο Roland Garros με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις» έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή».

Γράφοντας για τη γιαγιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρει ότι ήταν μια «σοφή γυναίκα η πίστη για τη ζωή και η θέληση της οποίας να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει».

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι» συνεχίζει ο Έλληνας τενίστας.

«Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτήν» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και καταλήγει απευθυνόμενος στην γιαγιά του:

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στέφανε θα κερδίσεις πολλά Grand Slam

Μετά τη λήξη τους τελικού στο Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσταξε μέλι για τον Στέφανο Τσιτσιπά κι υπογράμμισε ότι είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει πολλά Grand Slam στην πορεία της καριέρας του.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο «Νόλε» μίλησε για τον 23χρονο Έλληνα, λέγοντας ότι: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Το έχω περάσει κι εγώ. Είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να μάθεις και να βγεις καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά γκραν σλαμ στην πορεία. Μεγάλο σεβασμό σε σένα και την ομάδα σου».

Επίσης, μίλησε και για τους Έλληνες τονίζοντας ότι: «Μπορεί να μην έχω τα νιάτα του Στέφανου, αλλά πάντα βρίσκω το κίνητρο να παλεύω τα ματς. Και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας και όχι του ενός. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Επαιξα δύο αξέχαστα παιχνίδια για την καριέρα μου με τον Ναδάλ και τον Στέφανο σήμερα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πω και στους Ελληνες με τους οποίους έχουμε αδερφική θέση να τους στείλω την αγάπη μου».

Η μεγάλη απογοήτευση κι η συγκλονιστική αποθέωση του κόσμου!

Ο «Νόλε» πανηγύρισε τον 19ο major τίτλο της καριέρας του, ωστόσο αυτός που γνώρισε μια συγκλονιστική αποθέωση ήταν ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Τα highlights της τιτανομαχίας

Μολονότι δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα με τη συγκλονιστική του προσπάθεια στον αγώνα που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Μόνο περηφάνια! Πάλεψε σαν λιοντάρι, «λύγισε» από τον κορυφαίο σε τιτάνια μάχη

Ο Έλληνας τενίστας έκανε το ματς της ζωής του στο ξεκίνημα και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ, αλλά ο εκπληκτικός «Νόλε» έκανε το μεγάλο come back κι έγραψε ιστορία με τον 19ο τίτλο της καριέρας του σε Grand Slam!

Συγκεκριμένα, έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας που έχει κατακτήσει πάνω από μια φορά και τα τέσσερα Grand Slam, βάζοντας το όνομα του δίπλα στους Ρόι Έμερσον και Ρομπ Λέιβερ, οι οποίοι το είχαν καταφέρει τη δεκαετία του '60.

Όσον αφορά στον Στέφανο, μολονότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο major τίτλο της καριέρας, κέρδισε ξανά τις καρδιές όλων των Ελλήνων! Επίσης, με την εικόνα του στον παρθενικό τελικό του σε GS έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: «Πρεμιέρα» με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία