ΣΠΟΡ

Αναστασία Μαρινάκου: Έτοιμη «για μεγάλα πράγματα»- Μετά τα ρεκόρ στον Μαραθώνιο στόχος οι Ολυμπιακοί

Αναστασία Μαρινάκου: Έτοιμη «για μεγάλα πράγματα»- Μετά τα ρεκόρ στον Μαραθώνιο στόχος οι Ολυμπιακοί
Η στιγμή που η Αναστασία Μαρινάκου τερματίζει στα 5 χλμ.
Intime

Η μεγάλη νικήτρια στα 5 και 10 χλμ. του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας μιλά στο Newsbomb.gr για τα δύο ρεκόρ που κατέρριψε αλλά και για το μεγάλο της όνειρο. 

Την προηγούμενη Κυριακή (14/11) ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με πλήθος αθλητών αλλά και απλού κόσμου να παίρνει μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ διαδρομής. Στις γυναίκες, εκείνη που πρωταγωνίστησε ήταν η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία έκανε κάτι μοναδικό.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, έγινε έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τόσο τα 5χλμ., όσο και τα 10χλμ. στις κούρσες που διεξάγονται στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Επίσης, με την εξαιρετική της επίδοση με 16.40 ισοφάρισε το ρεκόρ διαδρομής που είχε η σπουδαία Κενυάτισσα δρομέας Ρόουζ Τσελίμο από το 2017.

Η 25χρονη μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μεγάλη της επιτυχία, αλλά και για τους επόμενούς της στόχους, με το μεγάλο όνειρο φυσικά να είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Πρώτη θέση στα 5 και στα 10 χλμ. Έκανες κάτι μοναδικό στην κατηγορία των γυναικών. Περίμενες να κάνεις το «νταμπλ»;

Η αλήθεια είναι ότι στόχος μου ήταν να κερδίσω και τα δυο αγωνίσματα γιατί είναι κάτι που δεν έχει ξανά γίνει ποτέ και πίστευα ότι μπορούσα να το καταφέρω. Ωστόσο κυνηγούσα το ρεκόρ διαδρομής στα 10 χλμ. από την αρχή, ήξερα ότι μπορούσα. Η καλή μου φυσική κατάσταση την πρώτη μέρα όμως με έκανε να πιστέψω και στο ρεκόρ της δεύτερης μέρας, το οποία το πέτυχα. Έκανα νταμπλ με 2 ρεκόρ διαδρομής.

Αγωνίστηκες στα 5 χλμ. ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ διαδρομής μια μέρα μετά το 10αρι. Είναι η Αναστασία έτοιμη για μεγάλα πράγματα;

Η αλήθεια είναι ότι έδειξα ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου καθημερινά, να εξελίσσομαι σε αυτό που κάνω. Οπότε ναι, η Αναστασία είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Με αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Ο τερματισμός της Αναστασίας στα 10 χλμ.

Πόσο καλά προετοιμασμένος πρέπει να είναι ένας αθλητής για να τρέξει στον Μαραθώνιο;

Η προετοιμασία για έναν Μαραθώνιο δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική προπόνηση αλλά και με την πνευματική, οπότε κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος και ψυχικά να διανύσει τα 42.195μ. Από εκεί και πέρα η προπόνηση Μαραθωνίου απαιτεί πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, διότι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να έχεις μια καλή εμπειρία.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι; Υπάρχει στο μυαλό σου το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων;

Επόμενός μου στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου που θα γίνει 12 Δεκέμβρη στο Δουβλίνο. Μετά είναι ο κλειστός στίβος που θέλω να έχω μια πολύ δυνατή εμφάνιση στα 1.500 μέτρα αλλά και στα 3.000 μέτρα και έπειτα ο ανοιχτός στίβος που θέλω να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φυσικά όμως το όνειρό μου είναι ένα. Όλοι οι στόχοι που έχω βάλει για τα επόμενα χρόνια είναι γι' αυτόν το λόγο. Για να βρίσκομαι στους επομένους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγο πριν τον τερματισμό στη κούρσα των 5 χιλιομέτρων.

Πρόσφατα πήρες μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς πλέον το «τριφύλλι»;

Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Πέρα από αυτό όμως, στη ζωή μου θέλω να έχω ανθρώπους δίπλα μου η οποίοι πιστεύουν και αυτοί σε εμένα αλλά και είναι σαν οικογένεια μου. Με τους ανθρώπους του συλλόγου το ένιωσα αυτό και πραγματικά πιστεύω ότι μαζί θα καταφέρουμε πολλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.