ΣΠΟΡ

Formula 1: Θρίαμβος Χάμιλτον στο Κατάρ! «Φωτιά» στη μάχη του τίτλου με τον Φερστάπεν (vid+pics)

Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μια εύκολη νίκη στο Grand Prix του Κατάρ και πλησίασε στο -8 τον πρωτοπόρο, Μαξ Φερστάπεν, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη του τίτλου.

Ο Βρετανός πιλότος, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημεία και πανηγύρισε με σχετική ευκολία την 102η νίκη της καριέρας του.

Με αυτό τον τρόπο ο Χάμιλτον πλησίασε σε απόσταση… αναπνοής τον Ολλανδό της Red Bull κι ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αυτός της Σαουδικής Αραβίας στις 5 Δεκεμβρίου κι εκείνος του Αμπού Ντάμπι στις 12 του ίδιου μήνα. Να θυμίσουμε ότι ο πιλότος της Mercedes διεκδικεί τον όγδοο τίτλο της καριέρας του, ενώ ο δεύτερος τον παρθενικό του!

Ο Φερστάπεν δέχθηκε πριν τον αγώνα ποινή πέντε θέσεων (αγνόησε κίτρινες σημαίες στις κατατακτήριες δοκιμές) και ξεκίνησε από την έβδομη θέση, αλλά με μια εκπληκτική εκκίνηση, κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη μετά τον πέμπτο γύρο. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Χάμιλτον.

Πίσω από τους δύο που δίνουν μάχη για την κατάκτηση του τίτλου βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα με το μονοθέσιο της Alpine. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό είναι το πρώτο βάθρο του Ισπανού μετά το 2014!

Στο μεταξύ, πέρα από την τρομερή μονομαχία Φερστάπεν - Χάμιλτον, μεγάλη μάχη θα γίνει και στους κατασκευαστές, καθώς η Mercedes έχει μόλις πέντε βαθμούς περισσότερους από τη Red Bull!

Η πρώτη πεντάδα στη βαθμολογία των οδηγών: 1) Φερστάπεν 351,5, 2) Χάμιλτον 343,5, 3) Μπότας 203, 4) Πέρεζ 190, 5) Νόρις 153.

Η πρώτη τετράδα στους κατασκευαστές: 1) Mercedes 546,5, 2) Red Bull Honda 541,5, 3) Ferrari 297,5, 4) McLaren Mercedes 258.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

The Voice: Αδερφός γνωστής τραγουδίστριας πέρασε «αέρα» από τα knockouts (video)

J2US: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και τα νέα ζευγάρια! (videos)