ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο κορονοϊός βάζει σε κίνδυνο τη διοργάνωση – Πιθανή η αναβολή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
AP Images

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Πεκίνο προετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή, ωστόσο το ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης παραμένει ανοικτό λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον».

Μολονότι βρισκόμαστε μόλις έναν μήνα από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, το μέλος της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Με δηλώσεις του στην USA TODAY τόνισε ότι δεν θεωρεί απίθανη ακόμα και την αναβολή της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 4-20 Φεβρουαρίου.

Η διασπορά του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι τεράστια κι είναι χαρακτηριστικό ότι πόλεις κοντά στο Πεκίνο είναι σε αυστηρή καραντίνα. Η ΔΟΕ παρακολουθεί την κατάσταση με την έξαρση του ιού κι ευελπιστεί ότι η κατάσταση δεν θα ξεφύγει σε τόσο μεγάλο βαθμό, από την άλλη, όμως, έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ο Πάουντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν ήμουν στην θέση των ανθρώπων κάθε ολυμπιακής επιτροπής, σε κάθε χώρα, θα ήμουν ανήσυχος. Αν είσαι ο επικεφαλής μιας ολυμπιακής επιτροπής, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει η πιθανότητα όλο αυτό να εκραγεί. Δεν έχουμε ένδειξη ότι θα συμβεί, όμως δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Υπάρχει σε όλο τον κόσμο, πολύς κόσμος ταξιδεύει και έτσι η διασπορά του ιού συνεχίζεται με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο εύκολο να κολλήσει κάποιος. Είμαστε προβληματισμένοι, όπως και κάθε παράγοντας που ανησυχεί για την υγεία και για την ασφάλεια των αθλητών του».

Επίσης, το μέλος της ΔΟΕ δήλωσε ότι: «πρέπει να είσαι τρελός για να μιλήσεις με ποσοστά, σχετικά με την διεξαγωγή ή την ακύρωση των Αγώνων. Είναι πιθανή, προς το παρόν όμως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούσουμε χώρες να λένε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψουν. Κάποιοι αθλητές θα λείψουν, όμως αυτός δεν είναι λόγος για την ακύρωση των Αγώνων, ακόμη κι αν πρόκειται για αστέρες».

Ο CEO της Ολυμπιακής επιτροπής του Καναδά, Ντέιβιντ Σουμέικερ, παραδέχθηκε από την πλευρά του πως: «Ανησυχούμε και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση κάθε μέρα ξεχωριστά. Ξυπνάμε κάθε πρωί και προσπαθούμε να αισθανόμαστε καλά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler: «Σφαγή» για τη Μυριέλλα, έξαλλος ο Βαλάντης - Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα ασυλία

Σχολεία: Την Τρίτη στις 14:00 η συνεδρίαση παρουσία Πλεύρη, Κεραμέως - Άμεσα οι ανακοινώσεις

Αλαλούμ με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη – Δέχεται μόνο τα μοριακά, στον «αέρα» οι εργαζόμενοι