ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για τον πρώτο τίτλο στο γρασίδι πριν το Wimbledon – Η ώρα και το κανάλι

Στέφανος Τσιτσιπάς
Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του Mallorca Championships, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο καριέρας στη grass-season, λίγα 24ωρα πριν το Wimbledon.

Την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο στο γρασίδι και να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Wimbledon έχει σήμερα (24/6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης θα αγωνιστεί στη Μαγιόρκα στον 21ο τελικό της καριέρας του και τέταρτο μέσα στο 2022. Σε αυτόν θα διεκδικήσει τον συνολικά ένατο τίτλο του. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση του έμπειρου Ισπανού, ο οποίος θα παίξει στον 20ο τελικό, διεκδικώντας τον 11ο τίτλο του.

Οι δυο τους θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά, με τον Στέφανο να έχει επικρατήσει στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους. Αμφότερες σε σκληρή επιφάνεια. Το 2019, είχε νίκησε με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6(2)) στο Australian Open, ενώ το 2021 είχε επικρατήσει με 2-0 σετ (7-5, 7-5) στο ATP Cup.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός του Mallorca Championships ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ θα ξεκινήσει όχι πριν τις 16:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το Live Blog του Newsbomb.gr.

Στα «βαθιά» στο Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ισπανικό «250άρι», όπου με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι είναι έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του το Wimbledon, το οποίο θα ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6).

Η κλήρωση του βρετανικού Grand Slam πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/6), με τον Έλληνα τενίστα να πέφτει στα «βαθιά». Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, μαζί με τους Ράφα Ναδάλ, Μπατέο Μπερετίνι, Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ πιθανός αντίπαλος στον τρίτο γύρο είναι ο Νικ Κύργιος. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τενίστα από τα προκριματικά, με τον Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ να είναι το φαβορί.

Σχετικές ειδήσεις