ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θα σεβαστούμε τη νομοθεσία των ΗΠΑ», η επίσημη θέση του US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Armin Durgut

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το US Open επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει τη νομοθεσία των ΗΠΑ για το θέμα των αθλητών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Αυτό επί της ουσίας μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες του Σέρβου τενίστα να δώσει το «παρών» στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Οι άνθρωποι της διοργάνωσης ανέφεραν ότι δεν έχουν κάποιο περιορισμό όσον αφορά στους τενίστες που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι θα σεβαστούν την τρέχουσα νομοθεσία των ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα μόνο σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σεβαστεί κάθε απόφαση που θα παρθεί κι ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να περάσει ανάλογο «Γολγοθά» με αυτό της Αυστραλίας. Παράλληλα, ζήτησε κι από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφαση του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η επίσημη θέση του US Open

«Σύμφωνα με το Βιβλίο Κανόνων των Grand Slam, όλοι οι παίκτες που πληρούν τις προϋποθέσεις εισάγονται αυτόματα στα κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών και γυναικών με βάση την κατάταξη 42 ημέρες πριν από την πρώτη Δευτέρα της εκδήλωσης. Το US Open δεν έχει κανονισμό εμβολιασμού για παίκτες, αλλά θα σεβαστεί τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τα ταξίδια στη χώρα για μη εμβολιασμένους πολίτες εκτός ΗΠΑ»

Σχετικές ειδήσεις