ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βοηθάει η απουσία του Ράφα Ναδάλ από το Μόντρεαλ»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Marta Lavandier

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε ότι η απουσία του Ράφα Ναδάλ από το Masters του Μόντρεαλ θα βοηθήσει τους τενίστες που θα δώσουν το «παρών».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο πλαίσιο της κλήρωσης του τουρνουά που θα διεξαχθεί 5-14 Αυγούστου.

«Δεν θα έλεγα ότι η απουσία του Ναδάλ είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα βοηθάει λίγο τους υπόλοιπους. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους. Μας λείπει, αλλά η απουσία του είναι σίγουρα μια μικρή βοήθεια», τόνισε το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Να θυμίσουμε ότι ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς κι ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του. «Απών» θα είναι κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά για διαφορετικό λόγο. Ο «Νόλε» δεν μπορεί να μπει στον Καναδά, καθώς η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει την είσοδο μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των βαθμών που δίνει το «1000άρι» τουρνουά του Καναδά, υπογραμμίζοντας ότι: «Το Μόντρεαλ προσφέρει πολλούς βαθμούς και όλοι θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το ίδιο θέλω κι εγώ. Θέλω να μαζέψω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά στην κατάταξη στο τέλος της χρονιάς. Εξάλλου αυτοί οι βαθμοί θα με βοηθήσουν να ανέβω στην κατάταξη του Race. Το να τα πάω καλά εδώ στο Μόντρεαλ θα μου έδινε επίσης την ευκαιρία να παραλείψω μερικά τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς βάσει των πόντων που θα έχω μαζέψει. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος, αλλά και να διασκεδάζω με το παιχνίδι μου».

Σχετικές ειδήσεις