ΣΠΟΡ

Ρότζερ Φέντερερ: Δάκρυα και αποθέωση για τον μύθο – «Το τέλος που ήθελα»

Ρότζερ Φέντερερ
Η στιγμή της βραδιάς ήταν το στιγμιότυπο του Φέντερερ με τον Ναδάλ, όπου αμφότεροι ήταν δακρυσμένοι.
AP Photo/Kin Cheung

Ρότζερ Φέντερερ: Συγκλονιστικές στιγμές έλαβαν χώρα στην O2 Arena του Λονδίνου, όπου ο μύθος του παγκοσμίου τένις έδωσε την τελευταία του παράσταση, στο πλαίσιο του Laver Cup.

Το είχε ανακοινώσει, ωστόσο και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει πιο «εύκολο». Ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του τένις έδωσε το τελευταίο του ματς.

Ο Φέντερερ στο τελευταίο του ματς ήταν συμπαίκτης με τον Ράφα Ναδάλ στο «διπλό» και γνώρισαν την ήττα από τους Σοκ / Τιαφό στο σούπερ tie break (6-4, 6-7, 9-11), με τον Ελβετό να βγάζει μερικές πολύ όμορφες φάσης. Όλα αυτά, βέβαια, μικρή σημασία έχουν…

Οι στιγμές που ακολούθησαν του αγώνα στην O2 Arena ήταν ανατριχιαστικές, με τον κόσμο να του χαρίζει ένα αποθεωτικό standing ovation και τον ίδιο να ξεσπάει σε δάκρυα. Η στιγμή της βραδιάς, βέβαια, ήταν το στιγμιότυπο του Φέντερερ με τον Ναδάλ, όπου αμφότεροι ήταν δακρυσμένοι. Ο Ισπανός δεν άντεξε και «λύγισε», βλέποντας τις ανατριχιαστικές στιγμές που λάμβαναν χώρα.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι σήκωσαν τον Ελβετό θρύλο στον αέρα, για να τον αποθεώσουν, αλλά και ευχαριστήσουν για τα όσα μοναδικά έχει προσφέρει στο τένις και γενικότερα στον αθλητισμό. Γενικότερα, οι στιγμές ήταν πολλές και ξεχωριστές, όπως αυτή με τον δακρυσμένο Φέντερερ να παίρνει αγκαλιά τη σύζυγό του, Μίρκα.

Ρότζερ Φέντερερ: «Είναι το τέλος που ήθελα»

Ο Ρότζερ Φέντερερ στις δηλώσεις που έκανε στο court, είπε ότι: «Ήταν μια θαυμάσια μέρα, είμαι χαρούμενος, δεν είμαι στεναχωρημένος. Το απόλαυσα το να αγωνιστώ ακόμη μια φορά, το διασκέδασα όντας εδώ με τα παιδιά. Αισθανόμουν κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι πως είμαι κοντά στο να τραυματιστώ κάπου αλλά όλα πήγαν καλά. Το να παίζω με τον Ράφα στην ίδια ομάδα και να έχω όλους αυτούς τους Θρύλους του σπορ δίπλα μου και στις κερκίδες ήταν εντυπωσιακό».

Σε ερώτηση για το ότι έπαιξε δίπλα στον Ράφα Ναδάλ στο τελευταίο του ματς, είπε: «Είναι απίστευτο, ήταν υπέροχο. Δεν ήθελα να αισθανθώ μόνος εκεί έξω. Ένιωσα ότι ήμουν μέλος μια ομάδας. Στα ατομικά αθλήματα αυτό δεν το αισθάνεσαι. Ήμουν μαζί με παιδιά που έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια. Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, το τέλος που ήθελα. Σας ευχαριστώ».

Για τη συνολική του πορεία υποστήριξε: «Δεν προβλεπόταν μια τέτοια πορεία, ξεκίνησα παίζοντας με τους φίλους μου και κατέληξα εδώ σήμερα. Ήταν υπέροχα, διασκέδασα τόσο πολύ, τόσοι άνθρωποι με στήριξαν από τις κερκίδες και σας ευχαριστώ».

Ο Φέντερερ «λύγισε» όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε όσους ήταν δίπλα του, με τον ίδιο να μιλάει για τη γυναίκα και τους γονείς του, λέγοντας: «Θα ήθελα να αποφύγω αυτό το κομμάτι. Γιατί θα αναφερθώ σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους. Περάσαμε πολύ ωραία αυτά τα χρόνια. Όλοι είναι εδώ, η σύζυγος μου, τα κορίτσια, τα αγόρια μου. Θα μπορούσε να μου έχει ζητήσει να σταματήσω εδώ και πολύ καιρό, αντίθετα με προέτρεπε να συνεχίσω. Πάντα έβρισκα διασκεδαστικό να κατηγορώ τη μητέρα μου για τα πάντα, ευχαριστώ τους γονείς μου για όσα έκαναν για μένα. Είναι μια απίστευτη βραδιά σας ευχαριστώ όλους».

Σχετικές ειδήσεις