ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς 0-2: «Επεσε» από τον κορυφαίο! Έφτασε τους 90 τίτλους ο «Νολε»

Στεφανος Τσιτσιπάς Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Stas Filippov

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε, πάλεψε, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) από τον ανώτερο Σέρβο τενίστα, ο οποίος πανηγύρισε τον 90ο τίτλο καριέρας του.

Ο Σέρβος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και στηριζόμενος στο τρομερό σερβίς του πανηγύρισε το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο, μετά το Wimbledon και εκείνον στο Τελ Αβίβ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζόκοβιτς μέτρησε έξι love service games στο ματς και με την τρομερή απόδοση του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας έδωσε τη μάχη του, αλλά στο πρώτο σετ δέχθηκε το break σε κρίσιμο σημείο, καθώς βρέθηκε πίσω με 3-5. Στο δεύτερο, ο «Νόλε» έσπασε το σερβίς στο πέμπτο game, για να προηγηθεί με 3-2.

Από ένα σημείο κι έπειτα ο Έλληνας τενίστας δεν είχε «καθαρό» μυαλό αποτέλεσμα και της εξαιρετικής εμφάνισης του Τζόκοβιτς, ο οποίος επειβεβαίωσε ξανά ότι είναι σε άλλο επίπεδο. Κάπως έτσι επικράτησε μετά από 75 λεπτά κι έφτασε στο τέταρτο τρόπαιο του, μέσα στο 2022.

Αυτός είναι ο 14ος χαμένος τελικός για τον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν μπόρεσε να επικρατήσει σε ακόμα ένα ματς τίτλου σε τουρνουά ATP 500. Δεν το έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του, όπου μετράει εννιά τίτλους. Από την άλλη, ο Σέρβος έφτασε τους 90 τίτλους σε 128 τελικούς.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις