ΣΠΟΡ

Τομ Μπρέιντι: Αποσύρθηκε ο GOAT του NFL – «Για πάντα αυτή τη φορά»

Τομ Μπρέιντι
"Αποσύρομαι για πάντα αυτή τη φορά"
AP Photo/Dave Martin, File

Τομ Μπρέιντι: Ο κορυφαίος παίκτης του NFL ανακοίνωσε για δεύτερη φορά την απόσυρση του, υπογραμμίζοντας ότι είναι «για πάντα αυτή τη φορά».

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη φορά, ο Τομ Μπρέιντι γνωστοποίησε ότι σταματάει, αυτή τη φορά οριστικά, από την ενεργό δράση. O χαρισματικός quarterback ανακοίνωσε την απόφαση του, μέσω προσωπικού μηνύματος στα social media.

Αναλυτικά όσα ο Τομ Μπρέιντι στο μήνυμα του:

«Καλημέρα σας. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Αποσύρομαι για πάντα αυτή τη φορά. Ξέρω ότι η διαδικασία ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση την τελευταία φορά, οπότε όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί σκέφτηκα ότι θα πατήσω απλώς το record και θα σας ενημερώσω.

Δε θα μακρηγορήσω. Λαμβάνετε μόνο ένα εξαιρετικά συναισθηματικό μήνυμα συνταξιοδότησης και χρησιμοποίησα το δικό μου πέρυσι, γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, τον καθένα από εσάς που με υποστηρίξατε», και κατέληξε, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους που μου επιτρέψατε να ζήσω το όνειρό μου. Δε θα άλλαζα τίποτα. Σας αγαπάω όλους».

Το τέλος μιας θρυλικής καριέρας

Μολονότι δεν ολοκλήρωσε την καριέρα του με τον τρόπο που θα ήθελε, καθώς δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμη Superbowl, με τους Tampa Bay Buccaneers. Στους «Buccs» μετακόμισε την τελευταία τριετία, έπειτα από μια 20ετία στους New England Patriots, όπου μαζί με τον Μπιλ Μπέλιτσεκ, δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες δυναστείες στα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ. Οι «Πατριώτες» κατέκτησαν έξι πρωταθλήματα. Στην πρώτη του σεζόν στην Τάμπα κατέκτησε το έβδομο Superbowl της καριέρας του, ενώ σε ατομικό επίπεδο αναδείχθηκε 3 φορές NFL MVP και πέντε φορές MVP Super Bowl.

Το τέλος μιας σπουδαίας εποχής στο NFL

Τα κατορθώματα του GOAT θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ιστορία του αθλητισμού, ενώ ουσιαστικά μιλάμε και για τέλος μιας σπουδαίας εποχής στο American Football.

Την αρχή είχε κάνει ο Πέιτον Μάνινγκ το 2016, τον ακολούθησε ο μικρότερος αδερφός του, Ιλάι το 2020, ενώ την επόμενη σεζόν, αποσύρθηκαν οι Φίλιπ Ρίβερς και Ντρου Μπρις. Πριν από ένα χρόνο, «αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο θρύλος των Pittsburgh Steelers, Μπεν Ρόθλισμπεργκερ. Και τώρα ο κορυφαίος όλων, Τομ Μπρέιντι!

O τελευταίος «μεγάλος» quarterback που έμεινε στο πρωτάθλημα είναι ο Άαρον Ρόντζερς των Green Bay Packers, ο οποίος, βέβαια, δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση, για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

Η νέα γενιά, άλλωστε, έχει ήδη πάρει τα ηνία με τον Πάτρικ Μαχόουμς των Kansas City Chiefs να ηγείται, έχοντας ήδη κατακτήσει ένα Super Bowl. Φέτος, διεκδικεί ακόμα ένα κόντρα στους Philadelphia Eagles του (επίσης) χαρισματικού, Τζέιλεν Χαρτς.

Σχετικές ειδήσεις