ΣΠΟΡ

Κάρλος Αλκαράθ - Νόβακ Τζόκοβιτς 1-3: Ο «Νόλε» στον τελικό του Roland Garros – Ο 34ος σε Grand Slam

Novak Djokovic Νόβακ Τζόκοβιτς
EPA/MOHAMMED BADRA

Roland Garros: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) τον «λαβωμένο» Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στον τελικό του major τουρνουά στο Παρίσι.

Ο «Νόλε» θα αγωνιστεί για έβδομη φορά σε ματς τίτλου στο Roland Garros, ενώ συνολικά φτάνει τους 34 τελικούς σε Grand Slam.

Ο αγώνας ήταν απολαυστικός στα δύο πρώτα σετ, αλλά στο ξεκίνημα του τρίτου ο Αλκαράθ τραυματίστηκε στη γάμπα, με αποτέλεσμα τα πράγματα να απλοποιηθούν για τον Σέρβο.

Ο Τζόκοβιτς, μάλιστα, έτρεξε δίπλα στον Ισπανό για να δει αν είναι καλά. Το Νο1 του κόσμου συνέχισε, αλλά είχε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε τις 20 σερί νίκες σε major τουρνουά θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (11/6) τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τζόκοβιτς θα επιδιώξει να κατακτήσει τον 23ο τίτλο σε Grand Slam, κάτι που θα τον φέρει μόνο στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τον Ράφα Νάδαλ. Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα φτάσει συνολικά τους 94 τίτλους καριέρας!

TA HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις