ΣΠΟΡ

Βούρκωσε η Μαρία Σάκκαρη στο Μεξικό - «Το καλύτερο μέρος για να ξεπεράσω τους φόβους μου»

Βούρκωσε η Μαρία Σάκκαρη στο Μεξικό - «Το καλύτερο μέρος για να ξεπεράσω τους φόβους μου»
Screenshot

H Μαρία Σάκκαρη ήταν συγκινημένη μετά τη νίκη της στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα και... ζήτησε τη μεξικανική υπηκοότητα.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Αυστραλή Στορμ Χάντερ (Νο 157 στην παγκόσμια κατάταξη) σε 79 λεπτά με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά στο Μεξικό, επιστρέφοντας παράλληλα στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στα τέλη Αυγούστου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη φάση της καριέρας της, μετά το πρόωρο «αντίο» στο US Open.

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο major τουρνουά, στο οποίο η 28χρονη αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ξέσπασε σε κλάματα. Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο Eurosport, μάλιστα, είχε αναφέρει: «Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/9) η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις νίκες στη Γουαδαλαχάρα, έχοντας απίστευτη στήριξη από το κοινό και στην on court συνέντευξή της εμφανίστηκε αρκετά συγκινημένη, με τα μάτια της βουρκωμένα.

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω ένα καλύτερο μέρος για να έρθω και να ξεπεράσω τους φόβους μου, τις αμφιβολίες μου και τα δύσκολα συναισθήματά μου. Πριν το ματς ήμουν ενθουσιασμένη που επέστρεφα στο court. Νιώθω σα να είναι τουρνουά της χώρας μου, δεν κάνω πλάκα. Μακάρι να είχαμε τουρνουά στην πατρίδα μου, αλλά ίσως μπορώ να πάρω την υπηκοότητα, να είμαι Ελληνίδα και Μεξικανή! Είναι απίστευτο που έρχομαι εδώ κάθε χρόνο και ζω αυτό. Είναι συγκλονιστικό».

Σε άλλες δηλώσεις αργότερα η Μαρία Σάκκαρη μίλησε ξανά για την αγάπη των Μεξικανών: «Είναι απίστευτο, αισθάνομαι σαν ντόπια. Το έχω πει πολλές φορές, αισθάνομαι σχεδόν σαν Μεξικανή! Δεν ξέρω από πού ήρθε, αλλά είναι εκπληκτική η συμπαράστασή τους».

Στον επόμενο γύρο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/9) την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι που με τη σειρά της κέρδισε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-1, 6-2 σε 69 λεπτά.

Σε τρεις αναμετρήσεις καριέρας η Μαρία Σάκκαρη έχει ισάριθμες νίκες και θέλει να τις κάνει τέσσερις. Αν περάσει, στα προημιτελικά θα παίξει με μία εκ των Αρανγκό και Τάουσεντ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του τουρνουά, αποκλείοντας κατά σειρά τις Κόστιουκ, Κόλινς, Κουντερμέτοβα και Μπόσκοβα. Ωστόσο ηττήθηκε στο τέλος από την Τζέσικα Πεγκούλα.