ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ξύπνησε» στα δύσκολα και προκρίθηκε στους «8» της Βιέννης με σούπερ ανατροπή

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ξύπνησε» στα δύσκολα και προκρίθηκε στους «8» της Βιέννης με σούπερ ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με σπουδαία αντροπή επικράτησε 2-1 σετ του Τσέχου, Τόμας Μάχατς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα... δύσκολα και παρότι προηγήθηκε με 1-0 σετ, βρέθηκε να χάνει με 4-1 games στο τρίτο σετ από τον Τσέχο, Τόμας Μάχατς, στο τουρνουά της Βιέννης.

Σε εκείνο το κομβικό σημείο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέβασε στροφές και δυναμικό παιχνίδι έκανε εντυπωσιακό σερί, κατέκτησε το σετ με 7-5 και έφτασε στην νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Γκόγιο (Νο.77), που επιβλήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Τόμι Πολ νωρίτερα την Πέμπτη (26/10).

Η εξέλιξη του ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς με τον 23χρονο και προηγήθηκε εύκολα με 1-0 (6-3), παίζοντας κυριαρχικό τένις και δείχνοντας έτοιμος για να φτάσει σε μία εύκολη νίκη.

Στο δεύτερο, όμως, έκανε αδικαιολόγητα λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον Μάχατς να κάνει ένα μπρέικ και με 6-4 να ισοφαρίσει (1-1). Ο Τσέχος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, βρίσκοντας μεγάλα χτυπήματα και πήρε σημαντικό προβάδισμα στα γκέιμ με 4-1.

Σ΄ εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε, κι αφού κράτησε το σερβίς του (2-4), «απάντησε» στο μπρέικ του αντιπάλου και γρήγορα έφερε το ματς στα ίσια (4-4). Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους στη συνέχεια (5-5), με τον 25χρονο να κάνει νέο μπρέικ και να παίρνει προβάδισμα με 6-5.

Σερβίροντας εξαιρετικά αμέσως μετά έφτασε στο 7-5 και πανηγύρισε με σφιγμένη γροθιά κοιτώντας προς το box του...