ΣΠΟΡ

Formula 1: Ο Φερστάπεν έκανε... ελληνική προσπέραση και κατηγορησε τους άλλους - «Είναι ανόητο»

Formula 1: Ο Φερστάπεν έκανε... ελληνική προσπέραση και κατηγορησε τους άλλους - «Είναι ανόητο»

Ο Μαξ Φερστάπεν θύμισε Έλληνα οδηγό σε ώρα αιχμής στον Κηφισό με τις προσπεράσεις που έκανε στις ελεύθερες δοκιμές της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν εθεάθη να προσπερνά με κίνδυνο άλλους οδηγούς στη στενή έξοδο του pitlane κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών της Formula 1 στην πίστα της Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι.

Λίγο μετά το τρομακτικό ατύχημα του Κάρλος Σάινθ, πέρασε μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ και βρήκε το μονοπάτι του μπλοκαρισμένο για λίγο από τον Λιούις Χάμιλτον, προτού τελικά βρει ένα κενό για να προσπεράσει και να βρεθεί πίσω από τον Πιέρ Γκασλί.

Κι ενώ μπορεί να φαίνεται στο βίντεο ότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι ιδιαίτερα ανυπόμονος, κάνοντας τους υπόλοιπους να απορούν, από την πλευρά του ο Ολλανδός είπε ότι για την κατάσταση έφταιγαν οι άλλοι οδηγοί!

«Έπρεπε να μετακινηθούν. Όλοι οδηγούν αργά και θέλω να βγω έξω γιατί είμαστε περιορισμένοι στον χρόνο και απλώς συνεχίζουν να οδηγούν στη μέση του δρόμου.

Μετά, όταν προσπάθησα να περάσω, προσπάθησαν να με στριμώξουν στον τοίχο. Οπότε ναι... Είναι λίγο ανόητο», είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Για το αποτέλεσμα στα ελεύθερα δοκιμαστικά (τρίτος χρόνος πίσω από τη Ferrari του Λεκλέρ) ο Φερστάπεν είπε ότι μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η έλλειψη ισορροπίας της Red Bull.

«Από την πλευρά μας, η ισορροπία ήταν πολύ κακή. Πολλή υποστροφή, πολλά άλματα, οπότε σίγουρα μερικά πράγματα πρέπει να διορθώσουμε για τις κατατακτήριες», ανέφερε.