ΣΠΟΡ

Συγκλονίζει ο Νικ Κύργιος: «Με μισούσα! Έπινα, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα το χέρι μου, κοβόμουν...»

Συγκλονίζει ο Νικ Κύργιος: «Με μισούσα! Έπινα, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα το χέρι μου, κοβόμουν...»
Screenshot

Ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε τη σκοτεινή περίοδο των προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε και αναφέρθηκε στον τενίστα που τον βοήθησε να τα ξεπεράσει.

Μια σπάνια εξομολόγηση με απίστευτες αποκαλύψης για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε και τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη έκανε ο Νικ Κύργιος.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ιδιόρρυθμους αστέρες του αθλήματος, με τεράστιο ταλέντο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, έδωσε συνέντευξη στο TalkTV και τον Πιρς Μόργκαν και αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως υπήρχε μια περίοδος στη ζωή του που μισούσε τον εαυτό του και αυτοτραυματιζόταν.

«Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος. Κέρδισα δυο τουρνουά στο tour ενώ έπινα κάθε βράδυ, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα πράγματα στο χέρι μου, κοβόμουν... Το να αυτοτραυματίζομαι μου έγινε εθισμός. Μισούσα τον εαυτό μου. Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος», ανέφερε.

Σε ένα άλλο κομμάτις της συνέντευξης ο ελληνικής καταγωγής τενίστας μίλησε για τον άνθρωπο που τον στήριξε εκείνη την περίοδο και δεν είναι άλλος από τον Άντι Μάρεϊ.

«Ο Άντι πάντα ήταν πολύ υποστηρικτικός μαζί μου. Από τη στιγμή που μπήκα στο tour. Είδε ότι υπήρχε πολύ ταλέντο και πολλή δουλειά να γίνει, οπότε αμέσως με προστάτευσε.

Λίγο μετά, συνειδητοποίησε πως ήμουν παίκτης που χάραζε τον δικό του δρόμο, αλλά παρέμεινε ένα άτομο που ήταν πάντα εκεί για μένα. Μια μέρα είδε τις ουλές μου και με ρώτησε τι ήταν αυτό στο χέρι μου.

Εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ άσχημα και προφανώς ο Άντι προσπαθούσε να βοηθήσει, ήμουν όμως πολύ κλειστός στον εαυτό μου και δεν το έβλεπα. Ακόμα μέχρι σήμερα του είμαι ευγνώμων, τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε» είπε ο Νικ Κύργιος.

Σχετικές ειδήσεις