ΣΠΟΡ

Ένας 16χρονος Τζαμαϊκανός έσπασε το ρεκόρ 22 ετών του Γιουσέιν Μπολτ!

Ένας 16χρονος Τζαμαϊκανός έσπασε το ρεκόρ 22 ετών του Γιουσέιν Μπολτ!

Η Τζαμάικα και ο παγκόσμιος στίβος ελπίζουν πως βρήκαν τον νέο Γιουσέιν Μπολτ στο πρόσωπο του Νικεκόι Μπράμγουελ!

Ένας 16χρονος έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο του στίβου καταρρίπτοντας το μακροχρόνιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ στους 51ους Αγώνες της Καρίφτα.

Ο Νικεκόι Μπράμγουελ, ένας μαθητής από το Κίνγκστον ήταν ένα από τα φαβορί για να πάρει το χρυσό στον αγώνα 400 μέτρων κάτω των 17 ετών στο «Kirani James Athletics Stadium» στη Γρενάδα.

Αφού ξεπέρασε μια σειρά από προβλήματα τραυματισμών τους τελευταίους μήνες ο νεαρός Τζαμαϊκανός έκανε μια εκπληκτική κούρσα και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο, με τον απίθανο χρόνο των 47,26 δευτερολέπτων.

Με αυτή την επίδοση ο Μπράμγουελ έσπασε το ρεκόρ πρωταθλήματος του Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος είχε σημειώσει χρόνο 47,33 δευτερολέπτων, το μακρινό 2002.

Ο Μπολτ είχε ξεκινήσει κι αυτός την καριέρα του από τα 400μ., για να γράψει στη συνέχεια ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό κατακτώντας τα πάντα στα σπριντ και στα 200μ.

Πλέον ο κόσμος του στίβου κάνει συγκρίσεις του 16χρονου Τζαμαϊκανού, Νικεκόι Μπράμγουελ με τον σπουδαίο θρύλο του αθλήματος.

Μιλώντας μετά το επίτευγμά του ο νεαρός δρομέας είπε: «Είναι υπέροχο συναίσθημα να σπας το ρεκόρ. Από το περασμένο καλοκαίρι είχα στο μυαλό μου αυτό το ρεκόρ, οπότε είναι υπέροχο συναίσθημα που μπορούσα να βγω εδώ και να το κάνω δικό μου».

Και πρόσθεσε: «Απλώς άδειασα το μυαλό μου και επικεντρώθηκα στο ρεκόρ».

* Με πληροφορίες από το Sportbible

Σχετικές ειδήσεις