ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παίζοντας ποδόσφαιρο με ένα πόδι... 

Παίζοντας ποδόσφαιρο με ένα πόδι... 

Το Τώρα Μαζί βρέθηκε σε φιλικό παιχνίδι της ομάδας ακρωτηριασμένων του Παναθηναϊκού.

Το OPEN και η εκπομπή «Τώρα Μαζί» βρέθηκε σε φιλικό αγώνα της ομάδας ακρωτηριασμένων του Παναθηναϊκού και κατέγραψε τη δύναμη, το πάθος και την ανόθευτη αγάπη των παικτών αυτών για το ποδόσφαιρο. Το ελληνικό πρωτάθλημα ακρωτηριασμένων έχει τρεις ομάδες: αυτή του Παναθηναϊκού, του Ηρόδικου και των Καστελλάνων ενώ η χώρα μας έχει και Εθνική ομάδα η οποία θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο Euro.

Δημήτριης Aργιανίτης - αρχηγός ακρωτηριασμένων Παναθηναϊκού «Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τα πάντα. Είναι αγάπη, αθλητισμός, η μάζωξη με τους φίλους... Έπαιζα από μικρό παιδί στα τοπικά της Θεσσαλίας γιατί κατάγομαι από τον Βόλο και σταμάτησα μόνο όταν έπαθα το ατύχημα που έπρεπε αναγκαστικά να σταματήσω. Η νοοτροπία του ποδοσφαίρου παραμένει η ίδια, η ιδεολογία παραμένει η ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον αντί να έχω δύο πόδια, χρησιμοποιώ για δεύτερο πόδι τις πατερίτσες και μαθαίνω το κορμί μου να έχει μια ισορροπία πάνω σε αυτές, για να μπορώ να σουτάρω και να δίνω πάσες... Ευελπιστούμε να γίνουμε περισσότεροι. Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα που πάμε να το δείχνουμε, να το επικοινωνούμε...».

Σωτήρης Βαβαρούτσος - παίκτης ακρωτηριασμένων Παναθηναϊκού «Είτε πόδι, είτε χέρι, όποια μορφής αναπηρία και να έχει κάποιος υπάρχει θέσει γι' αυτόν στο ποδόσφαιρο των ακρωτηριασμένων. Τα παιδιά με τις πατερίτσες παίζουν μέσα και όσοι έχουμε πρόβλημα στο χέρι, παίζουμε τερματοφύλακες. Σίγουρα αν έρθουν θα νιώσουν πολύ πιο ευχάριστα από το να μην κάνουν κάτι».

Σωτήρης Μαυρομίχαλος - προπονητής ομάδας ακρωτηριασμένων Παναθηναϊκού «Εμείς σαν σύλλογος θέλουμε άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να στραφούν στον αθλητισμό, αυτή είναι η φιλοσοφία μας να έρθουν όσο περισσότεροι γίνεται στα γήπεδα».