ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στα «θεμέλια» της Λεωφόρου

Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στα «θεμέλια» της Λεωφόρου

Ακυρώνεται, όπως όλα δείχνουν, η υλοποίηση της αναβάθμισης της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνεται ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που είχε χορηγηθεί από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ.

Όμως, το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπό την Ευαγγελία Σεραφή έκρινε παράνομη την σύμβαση για το "λίφτινγκ" του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι σύμβουλοι επισημαίνουν ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας. Κι αυτό διότι, έχει προγραμματιστεί μετά από μια πενταετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Πλέον, αναμένονται οι αντιδράσεις που σίγουρα θα είναι έντονες από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του ερασιτέχνη, καθώς με αυτή την απόφαση ανατρέπονται πλήρως τα σχέδια των πράσινων για την παραμονή του τριφυλλιού στην ιστορική του έδρα. Το θέμα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις και σε πολιτική επίπεδο καθώς για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός φαίνεται να πέφτει στο... πηγάδι των υποσχέσεων, έναντι των άλλων ισχυρών ομάδων της Αθήνας.

Και μόνο, άλλωστε, το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο... αναμένει τη δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στον Βοτανικό σε μια 5ετία, δηλώνει πολλά. Ενδιαφέρον θα έχουν και οι αντιδράσεις που θα εκφραστούν τόσο από την πλευρά της νέας ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής και την κ. Ρένα Δούρου, όσο και από αυτή του Δήμου Αθηναίων, με τον κ. Καμίνη να έχει ταχθεί πολλές φορές κατά της παραμονής του Παναθηναϊκού στην ιστορική του έδρα...

Σημειώνεται, ότι η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί σε Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ενδεχόμενη εφαρμογή της ίσως να ανοίξει το δρόμο και στο μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ από την Περιφέρεια.