ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή! Δεν διορίζονται στο Δημόσιο οι ντοπαρισμένοι αθλητές

Ανατροπή! Δεν διορίζονται στο Δημόσιο οι ντοπαρισμένοι αθλητές

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το διορισμό των 156 αθλητών σε θέσεις του δημόσιου τομέα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε αυτή, δεν πρόκειται να λάβουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προνόμια αθλητές που έχουν εις βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις και πειθαρχικές τιμωρίες για θέματα ντόπινγκ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 "Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις", όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.

Σε ότι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι: Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχουν (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα– νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο».

Σχετικές ειδήσεις