ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουαρντιόλα: Βγάζω το καπέλο στον Φέργκιουσον

Γκουαρντιόλα: Βγάζω το καπέλο στον Φέργκιουσον

Το εγκώμιο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπλεξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ευχόμενος στον Σκωτσέζο τεχνικό να μείνει για πολλά ακόμα χρόνια στην άκρη του πάγκου.

«Θέλω να τον συγχαρώ. Όταν κάποιος έχει περάσει 25 χρόνια σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ, το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να σηκωθείς και να του βγάλεις το καπέλο», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα στον ισπανικό Τύπο, προσθέτοντας:«Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναχτίζω ομάδες, γιατί ακόμα κι αν είσαι στο ίδιο περιβάλλον, αυτό αλλάζει συνεχώς αφού είσαι εκεί για 25 χρόνια, φτιάχνεις νέες ομάδες και πάντα τόσο ανταγωνιστικές.Το έκανε στην ίδια ομάδα, αλλά είναι σαν να άλλαξε παίρνοντας έντεκα διαφορετικούς παίκτες, ένα διαφορετικό ρόστερ, και διατηρώντας το τόσο ανταγωνιστικό».

Καταλήγοντας ο Ισπανός τεχνικός συμπλήρωσε: «Μόνο πολύ διαισθητικοί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό, άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν και τι ψάχνουν. Θέλω να τον συγχαρώ και εύχομαι να κάτσει για πολλά ακόμα χρόνια στους πάγκους».