ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζηβασιλείου στο Newsbomb.gr: Οι δύο λόγοι που ο Ερντογάν προκαλεί με τις NAVTEX

Χατζηβασιλείου στο Newsbomb.gr: Οι δύο λόγοι που ο Ερντογάν προκαλεί με τις NAVTEX

Για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και την ελληνική αντίδραση στη NAVTEX νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου, μίλησε ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Χατζηβασιλείου σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί τόνισε πως «ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει χάσει κάθε μέτρο και οι τελευταίες ενέργειές του συνδέονται με το κακόγουστο πανηγύρι που έχει στήσει για την Παρασκευή στην Αγία Σοφία».

Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι κινήσεις αυτές του Τούρκου προέδρου εξυπηρετούν ένα διπλό δικό του στόχο. «Από την μία θέλει να ικανοποιήσει το εθνικιστικό ακροατήριο στο εσωτερικό της Τουρκίας και από την άλλη, αποτελεί συνέχεια διεκδικήσεων που ο ίδιος, μόνος του, έχει αξιώσει για την συγκεκριμένη περιοχή ήδη από το 2012».

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκτίμησε παράλληλα πως ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε πολύ προσεκτικά ποια περιοχή συμπεριέλαβε στη NAVTEX, καθώς το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί «τριεθνές των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου» τονίζοντας παράλληλα πως προκαλεί σε μία στιγμή κατά την οποία οι συζητήσεις Αθήνας-Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ είναι σε εξέλιξη. «Θέλει να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις», εκτιμά.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο καλεί σε αυτοσυγκράτηση, αφού όπως τονίζει «η κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις κινήσεις στην περιοχή και βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως αντιστοίχως βρίσκονται και οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας που ήδη βρίσκονται στο Αιγαίο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Καστελόριζου στο Newsbomb.gr: Έφυγαν οι τουρίστες, τρόμαξαν από τις αερομαχίες