ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σεισμός Ελασσόνα - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Πρόκειται για μετασεισμό - Θα γίνει επιπλέον έλεγχος

Σεισμός Ελασσόνα - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Πρόκειται για μετασεισμό - Θα γίνει επιπλέον έλεγχος

Σεισμός: «Πρόκειται για μετασεισμό», σημειώνει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας για την σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας, το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ και είναι κοντά στην Ελασσόνα στο βορειοανατολικό κομμάτι, στην περιοχή της Μαγούλας.

«Πρόκειται για μετασεισμό, ο οποίος ωστόσο δεν δημιουργεί κάποια ανησυχία, καθώς είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό», επεσήμανε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή, σχολίασε πως έκαναν αυτοψία και δεν έχει καταγραφεί κάτι ιδιαίτερο σε ζημιά μέχρι αυτή την ώρα. «Φυσικά θα γίνει επιπλέον έλεγχος», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για λίγη ώρα», τόνισε στο Newsbomb.gr.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο σεισμός είναι εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57, 19 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην περιοχή έχουν γίνει πολλοί σείσμοι το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6,3 Ρίχτερ την περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του σπιτιού του κατέλληξε λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί