ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Από τη Μήλο… στον Παναμά και στη Βενεζουέλα

Ο Λεωνίδας Ξηντάρας στο Salar de Uyuni- Bolivia Αλυκές Uyuni  (η μεγαλύτερη  ξηρή  λίμνη  στον κόσμο)
Ο Λεωνίδας Ξηντάρας στο Salar de Uyuni- Bolivia Αλυκές Uyuni (η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο)

Η ζωή του Λεωνίδα Ξηντάρα είναι ένα ψηφιδωτό της γης

Ο Λεωνίδας Ξηντάρας γέννημα θρέμμα από τη Μήλο τον πιάνει μια τρέλα τους χειμώνες και αφήνει την Ελλάδα για προορισμούς που οι περισσότεροι θα τους δούμε μόνο σε κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση και αυτό όχι σίγουρα καθώς ερευνά και ανακαλύπτει τα πιο… απάτητα μονοπάτια της γης.

Έχει βάλει τις καρφίτσες του στο παγκόσμιο χάρτη σε απίστευτα σημεία.

Πριν λίγες ώρες γύρισε από την λατινική Αμερική και διηγείται στο Newbomb.gr τις εμπειρίες του από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Από την οδό Death Road, την λίμνη Τιτικακα, το νεκροταφείο τρένων στο Uyuni, την Salar de Uyuni (την μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο), την έρημο Siloli και το δεντρο από πετρα (Arbol de Piedra), την έρημο Salvador Dali έως την λίμνη Laguna colorada(πολύχρωμη λίμνη) μας ταξιδεύει…

Προσδεθείτε καθώς οι αναφορές του από τα ταξίδια του είναι καθηλωτικές.

Γιατί επέλεξε να πάει στην Βολιβία και στον Παναμά;

Ο Έλληνας ταξιδευτής απαντά στο Newsbomb.gr και εξηγεί τι ήταν αυτό που τον σαγήνεψε και τον προσέλκυσε στην αγκάλη της για λίγες εβδομάδες η λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα λέει, «Παναμά πήγα να δω το Miraflores (τα κανάλια που περνάνε τα καράβια από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό κ αντίστροφα!)».

Μάλιστα θα αναφέρει και για την επίσκεψη του στο σπήλαιο bayano όπου ήταν πολύ τυχερός καθώς το επόμενο group ήταν αυτό που έπεσε πάνω του ένα κομμάτι της σπηλιάς με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο 3 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 6! Ποιος είπε ότι αυτά τα ταξίδια δεν εγκυμονούν κινδύνους. Αντιθέτως οι κίνδυνοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Λέει ο Λεωνίδας Ξηντάρας στο Newsbomb.gr «Επισκέφθηκα μεταξύ άλλων και το σπήλαιο bayano όπου έγινε και το δυστύχημα μετά από το δικό μου γκρουπ 3 άτομα σκοτώθηκαν και 13 τραυματίες από κατάρρευση ενός κομματιού της σπηλιάς. Επίσης πήγα και στα νησιά San Blas.

Στην Βολιβία πήγα για το death road τον πιο επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο (66 χιλιόμετρα ποδήλατο έκανα εκεί) και φυσικά έφθασε και στην λίμνη Salar de Uyuni την μεγαλύτερη ξηρή λίμνη αλατιού στον κόσμο και τον μεγαλύτερο καθρέφτη καθώς οι αντανακλάσεις που γίνονται εκεί είναι κάτι το ανεπανάληπτο!! Κάτι το μοναδικό!

Επίσης βρέθηκα τους πίδακες στο geysers de Manana σ’ ένα ενεργό ηφαίστειο που βγάζει υδρατμούς με πίεση και έχει και λάβα που βράζει», λέει ο Μηλιός περιηγητής του κόσμου και συνεχίζει «ακόμα βρέθηκα στην laguna colorada (πολύχρωμη λίμνη) μια απίστευτη λίμνη που 70.000 φλαμιγκος την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν τα αυγά τούς! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις 4 ημέρες που έζησα στην ζούγκλα του Αμαζόνιου.

Ξεχωριστή εμπειρία ήταν και η περιήγηση μου στην comuna 13 στο medellin την πιο επικίνδυνη γειτονιά στον κόσμο.. (τώρα είναι τουριστικό αξιοθέατο με Graffiti tour)».

Επισκέφθηκε χωριό των… Ίνκας

Μια δυνατή εμπειρία του ήταν και οι 4 ημέρες που έζησε στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Ίνκας για να φτάσουν στο Μάτσου Πίτσου.

Οι εμπειρίες του τρομακτικές και ιδιαίτερες. Αυτό που λέει στο Newsbomb.gr η επιθυμία του είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο να κάνει ιδιαίτερα ταξίδια, να γνωρίσει άλλους Πολιτισμούς, να συναναστραφεί με άλλους ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και σκέψη. Εδώ και λίγες ώρες είναι στη Μήλο και σίγουρα θα μοιραστεί με τους φίλους τις εμπειρίες που απέκτησε στην άλλη άκρη του κόσμου. Βέβαια όσα και αν έχουν απλωθεί μπροστά στα μάτια του, δεν βρίσκει τόπο πιο όμορφο από το νησί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το success story της Σοφίας Φιλέα: Άφησε την Αθήνα για την Καρδαμύλη για να παράξει… Πολιτισμό

Charlene Elisha Gregory: Η Βρετανίδα σαξοφωνίστρια που έγινε… Κρητικιά