ΦΑΡΜΑΚΟ

Πρόγραμμα παράδοσης φαρμάκων κατ’ οίκον από την Patient Plus και την AstraZeneca

Πρόγραμμα παράδοσης φαρμάκων κατ’ οίκον από την Patient Plus και την AstraZeneca
ASSOCIATED PRESS

Στην κάλυψη ασθενών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία καθώς η αγωγή τους είναι διαθέσιμη μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, στοχεύει το πρόγραμμα κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων «Η Δύναμη του μΑΖί», το οποίο υλοποιείται από την εξειδικευμένη εταιρεία σε προγράμματα υποστήριξης ασθενών Patient Plus, με την υποστήριξη της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Η AstraZeneca αναγνωρίζει το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ευαίσθητες ομάδες των καρκινοπαθών με την παραλαβή της φαρμακευτικής τους αγωγής, ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες ζωής που έχει επιβάλει η πανδημία COVID-19. Για την υλοποίηση του προγράμματος, η Patient Plus αναλαμβάνει την κατ’ οίκον παράδοση συγκεκριμένων αντικαρκινικών φαρμάκων της AstraZeneca που δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος MD, PhD, EMBA, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας/Αιματολογίας της AstraZeneca Ελλάδος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία δήλωσε: «Η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων στους ασθενείς, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Στην AstraZeneca υποστηρίζουμε το πρόγραμμα κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων "Η Δύναμη του μΑΖί" που υλοποιείται από την Patient Plus και στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις θεραπείες τους την περίοδο της πανδημίας COVID-19 .Με αυτό τον τρόπο συνδράμουμε στις προτροπές τόσο της πολιτείας και του ΕΟΔΥ καθώς και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της ένωσης ασθενών Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ) για την εξασφάλιση της συνέχισης της ογκολογικής περίθαλψης στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η Αναστασία Μαυρία, Γενική Διευθύντρια της Patient Plus, ανέφερε: «Είναι τιμή μας που μας δίνεται η ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της AstraZeneca. Στην Patient Plus, έχουμε πάντοτε στο επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών και την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων για τον καθένα ξεχωριστά. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, θα διασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των ασθενών με τον ασφαλέστερο τρόπο, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα τη συνεχή, ασφαλή και ποιοτική υποστήριξή τους».

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο «restart στον τουρισμό»: Πώς θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και παραλίες-Τι αλλάζει στις πτήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις