ΦΑΡΜΑΚΟ

Συνάντηση ΠΦΣ – Κικίλια: Εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί για τον Απρίλιο

Συνάντηση ΠΦΣ – Κικίλια: Εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί για τον Απρίλιο
INTIME NEWS

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε την Τετάρτη (01/07/2020) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς, για το θέμα της καθυστέρησης στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Βαλτάς συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επαναληφθεί η καθυστέρηση που δημιούργησε αναστάτωση στα φαρμακεία της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ συναντήθηκε στη συνέχεια και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ήδη τα χρήματα για μήνα Απρίλιο κατατέθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και ο Οργανισμός έδωσε εντολή για άμεση πληρωμή. Επομένως, σήμερα το απόγευμα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειονότητα των φαρμακείων, ειδικά στο μέσο της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020, όμως η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, έφερνε νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος, χαρακτηρίζοντας την καθυστέρηση στην πληρωμή του μηνός Απριλίου αδικαιολόγητη, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογική δήλωση - TAXISnet: Παράταση για την υποβολή τους - Πότε λήγει η προθεσμία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr