ΦΑΡΜΑΚΟ

ΣΦΕΕ: Συζήτηση για τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με τον Κωστή Χατζηδάκη

ΣΦΕΕ
(από αριστερά) Μιχάλης Χειμώνας, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Παυλίνα Καρασιώτου, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Φιλιώτης
ΣΦΕΕ

Συνάντηση των γενικών διευθυντών των εταρειών-μελών του ΣΦΕΕ με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. 

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική και τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας συζήτησαν την Πέμπτη (07/03/2024) οι γενικοί διευθυντές των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στο πλαίσιο του 8ου Executive Briefing του ΣΦΕΕ. Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει των κανόνων Chatham House, και στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Παυλίνα Καρασιώτου συζητήθηκαν διεξοδικά οι άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός κλάδος, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Ο ΣΦΕΕ, μέσα από τις συναντήσεις αυτές, έχει καθιερώσει μια σταθερή επικοινωνία τόσο με τα μέλη της κυβέρνησης όσο και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου, της υγείας, της οικονομίας και της ευρύτερης πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις