ΦΑΡΜΑΚΟ

Λουράντος: Τα φαρμακεία κλείνουν – Το αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Λουράντος: Τα φαρμακεία κλείνουν – Το αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Κατά 1% μειώθηκε ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα, αυξήθηκε ο αριθμός των φαρμακαποθηκών κατά 5%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

«Τα φαρμακεία κλείνουν. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ο τζίρος των φαρμακείων, ο οποίος είναι πλέον σε μη βιώσιμο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Λουράντος, εκτιμώντας ότι αρκετά φαρμακεία στα επόμενα χρόνια «θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για τη φαρμακευτική περίθαλψη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των φαρμακαποθηκών κατά 5% σε σχέση με το 2014. «Προκαλεί εντύπωση και η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει πού οφείλεται αυτό και αν έχει κάποια σχέση με τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις