ΦΑΡΜΑΚΟ

DEMO: Πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης για νέους επιστήμονες

DEMO: Πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης για νέους επιστήμονες

Εφάπαξ χρηματική ενίσχυση και 6μηνη έμμισθη πρακτική - H εταιρεία συμμετείχε για 2η χρονιά στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

Ένα νέο θεσμό υποτροφιών και πρακτικής άσκησης δημιουργεί η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ABEE. Συγκεκριμένα, νέοι απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.α) θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από τη δυνατότητα 6μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης στην εταιρεία. Οι Υποτροφίες και οι δυνατότητες Πρακτικής θα δίνονται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, καθώς και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του site της εταιρείας και σε ειδικό link που θα δημιουργηθεί.

Η DEMO δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, στηρίζοντας τη νέα γενιά και βοηθώντας την καταπολέμηση του brain drain. Ενδεικτικά το 25% του υπάρχοντος προσωπικού της εταιρείας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη DEMO, ενώ η επιχείρηση απορροφά μεγάλο αριθμό επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια και συμμετέχει συστηματικά σε ημερίδες σταδιοδρομίας για νέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η DEMO ABEE συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας που οργανώνει κάθε χρόνο ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος και η ομάδα του.

Από τις 9 έως και τις 11 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 8ο Πανόραμα παρακολούθησαν 5.500 νέοι, οι οποίοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 73 θεματολογίες από 214 εισηγητές. Στα πάνελ της διοργάνωσης η DEMO είχε δύο συμμετοχές: στο πάνελ με θέμα την «απασχόληση στο φαρμακευτικό κλάδο», την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης, ενώ στο πάνελ με θέμα «τι ζητά ή αγορά εργασίας σήμερα» συμμετείχε ο κ. Θ. Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τέλος, θα διοργανωθεί και φέτος «Business Day» στις εγκαταστάσεις της DEMO τον Μάιο, όπου 25 νέοι απόφοιτοι θα ενημερωθούν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτερα και ανώτατα στελέχη.

Σχετικές ειδήσεις