ΥΓΕΙΑ

Εξοπλισμός 20 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την Περιφέρεια Αττικής

Εξοπλισμός 20 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την Περιφέρεια Αττικής

Μετά τη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, για την προμήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού 40,6 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία της Αττικής, η Περιφέρεια συνεχίζει την παρέμβασή της στην υγεία, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη (26/06/2018) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Προγραμματική Σύμβαση για την κάλυψη σημαντικών και επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής. Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) θα αποκτήσουν αναβαθμισμένο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους όπως αυτές ιεραρχήθηκαν από τις Διευθύνσεις των τριών Γενικών Επιτελείων (ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ).

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής η Περιφερειάρχης Αττικής εξήγγειλε, επίσης, την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού ύψους 8,57 εκατ. ευρώ για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου «Ξενοκράτης».

Η Ρένα Δούρου, κατά τη σύντομη παρέμβασή της, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ας μην ξεχνάμε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμβάλλουν σημαντικά στη δημόσια υγεία – δεν αφορούν αποκλειστικά τους στρατιωτικούς αλλά ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, όπως τους πολίτες άγονων νησιών, όπως οι Οινούσσες ή οι Λειψοί, η Αμοργός ή το Φαρμακονήσι. Αφορούν και το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διαθέσιμες κλίνες τους».