ΥΓΕΙΑ

Συναυλία με τους GADJO DILO για το στίγμα των κληρονομικών ασθενειών

Συναυλία με τους GADJO DILO για το στίγμα των κληρονομικών ασθενειών

Αφιερωμένη στην ενημέρωση γύρω από το στίγμα των κληρονομικών ασθενειών και της νόσου VHL (Von Hippel-Lindau), είναι η ανοιχτή συναυλία των GADJO DILO που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00, με την ευγενική στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ.

Με σύνθημα: «Open up with us» οι διοργανωτές απευθύνουν προς κάθε πάσχοντα από κληρονομική ασθένεια το μήνυμα πως «πρέπει να αποκαλυφθούμε, να ενωθούμε όλοι μαζί και να προχωρήσουμε για να ζήσουμε, για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής, και να κάνουμε οικογένεια. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή!».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το VHL family - Alliance υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Λυσοσωμικά Νοσήματα «Η Αλληλεγγύη», του Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα «Κρίκος Ζωής» και το «Το Σωματείο «95», Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς – «95», Rare Alliance Greece.

H Οικογένεια του VHL family - Alliance, η οποία ιδρύθηκε το 1993 στη Βοστώνη, είναι η κύρια πηγή και ανταλλαγής πληροφοριών και στήριξης οικογενειών με VHL (σ.σ. το σύνδρομο Von Hippel-Lindau είναι ένα γενετικό νόσημα, που οδηγεί σε διαφορετικά είδη καρκίνων ή καλοήθεις όγκους) προς όφελος των ασθενών, αλλά και κέντρο αναφοράς φροντιστών, ερευνητών, κλινικών γιατρών καθώς και του ευρύτερου κοινού. Πρόκειται για μία εθελοντική οργάνωση με περιφερειακά παραρτήματα, η οποία συνδέεται με περίπου το 90% των ασθενών με VHL που έχουν διαγνωσθεί παγκοσμίως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων