ΥΓΕΙΑ

Ξυλοδαρμός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Συνοδός ασθενούς χτύπησε νοσηλεύτρια και υπάλληλο φύλαξης

Ξυλοδαρμός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Συνοδός ασθενούς χτύπησε νοσηλεύτρια και υπάλληλο φύλαξης
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις κατά του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων, αυτή τη φορά στην εφημερία του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Μία γυναίκα η οποία συνόδευσε τη μητέρας της, ξυλοκόπησε μία νοσηλεύτρια και μία υπάλληλο φύλαξης.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα περίμενε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου η μητέρα της να εξεταστεί στο Πνευμονολογικό. Επειδή, όμως, καθυστερούσε η εξέταση, επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και άρχισε να την ξυλοκοπεί. Στη συνέχεια, επενέβη η υπάλληλος φύλαξης, την οποία επίσης χτύπησε.

Από τη διεύθυνση του νοσοκομείου κλήθηκε η αστυνομία και όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου επιβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Τα περιστατικά βίας κατά των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση, γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο Υγείας έχει κρίνει αναγκαία την αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρόλο που το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, είναι εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις