ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Μάσκες και μέτρα προστασίας – «Καμπανάκι» από τον ΠΙΣ για την έναρξη του τουρισμού

Κορονοϊός: Μάσκες και μέτρα προστασίας – «Καμπανάκι» από τον ΠΙΣ για την έναρξη του τουρισμού
INTIME NEWS

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί το βασικό κλειδί για την προφύλαξη της χώρας έναντι του κορονοϊού, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι ο εργαστηριακός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο σύνολο των τουριστών που θα φθάνουν στην Ελλάδα, αφού με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, εκατομμύρια τουρίστες θα περάσουν τις πύλες της χώρας μας. Ταυτόχρονα, το ίδιο το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ένας πολίτης ή επισκέπτης δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συχνά ένα αρνητικό τεστ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα.

Η πιθανότητα να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όταν σε 1.300 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ταξιδιώτες, βρέθηκαν 30 τεστ θετικά στον ιό.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων, φέτος αναμένεται να αφιχθούν περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ με βάση το καλύτερο σενάριο ο αριθμός μπορεί να φθάσει τα 10 εκατομμύρια. Κατά την περσινή τουριστική περίοδο καταγράφηκαν 33 εκατομμύρια τουρίστες.

Για το λόγο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επαναλαμβάνει πως εάν οι ίδιοι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορονοϊού, θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τους τουρίστες που αναμένονται το επόμενο διάστημα στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στη μάσκα, όπου υπάρχει σύσταση για τη χρήσης της και πολύ περισσότερο ισχυρή σύσταση, δε σημαίνει προαίρεση αλλά αναγκαιότητα για την προστασία, τόσο τη δική μας όσο και της δημόσιας υγείας. Με τον τρόπο αυτό η αναπόφευκτη κυκλοφορία του ιού λόγω του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας, θα συναντά διαρκώς φράγματα και θα περιορίζεται.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πρόταση για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι γιατροί στα καταλύματα, την οποία απέστειλε και στο υπουργείο Τουρισμού, με την πρόσκληση να υιοθετηθεί από την πλευρά των ξενοδόχων. Παράλληλα ο ΠΙΣ έχει διατυπώσει προτάσεις και για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων εντός του καλοκαιριού.

Τέλος, ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει ότι το σύνολο του ιατρικού κόσμου θα συμβάλει για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο η παρουσιάστρια που πέταξε νερό στον Χαρδαλιά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr