ΥΓΕΙΑ

Δημόπουλος: Με ανησυχεί ότι όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό

Δημόπουλος: Με ανησυχεί ότι όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό
ΙΝΤΙΜΕ

Αρκετά προβληματισμένος και ανήσυχος εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, για το αρνητικό ρεκόρ διασωληνομένων ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και το γεγονός ότι όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό.

Ο κ. Δημόπουλος είπε ότι θα ήθελε κάμψη του αριθμού κρουσμάτων εντός των επόμενων ημερών πριν ο καιρός κρυώσει, καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «υπάρχουν και δεδομένα ότι η μετάδοση του κορωνοϊού ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ξηρό κλίμα».

Ο πρύτανης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κλίνες ΜΕΘ, λέγοντας ότι ο αριθμός τους προβλέπεται να αυξηθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο Νοσοκομείο Σωτηρία, από δωρεά της Βουλής.

«Βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% πάλι για ΜΕΘ που είναι για Covid-19. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες», εξήγησε ο πρύτανης.

Συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο κ. Δημόπουλος, ωστόσο εξήγησε ότι ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρομά: Εξεγέρθηκαν για μία ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok - Τι λέει ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsbomb.gr