ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Παρέμβαση Κικίλια για «γαλάζιους» εμβολιασμούς στην Κέρκυρα

Κορονοϊός: Παρέμβαση Κικίλια για «γαλάζιους» εμβολιασμούς στην Κέρκυρα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Απομακρύνεται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην άμεση αντικατάσταση του κ. Αλέξανδρου Γαρδικιώτη, μετά από καταγγελία για τον εμβολιασμό προσώπου κατ' εξαίρεση, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο «γαλάζιος» δημοσιογράφος

Σύμφωνα με την καταγγελία, την Παρασκευή (29/01/2021) στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας εμβολιάστηκαν 18 άτομα. Μεταξύ αυτών, ήταν και γνωστός δημοσιογράφος- εκδότης του νησιού. Ο άνδρας περιγράφεται ως «γαλάζιος» δημοσιογράφος, φίλα προσκείμενος στο κυβερνών κόμμα και θερμός υποστηρικτής του πρωθυπουργού. Φέρεται να εμβολιάστηκε κατ' εξαίρεση, καθώς δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση για να εμβολιαστεί τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας υποστήριξε πως εκείνη την ημέρα περίσσεψε μία δόση εμβολίου. Κανονικά θα έπρεπε να εμβολιαστεί κάποιο άτομο είτε από το υγειονομικό προσωπικό του νησιού, είτε από τα σώματα ασφαλείας. Επειδή, όμως κανείς δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για να μην πάει χαμένο το εμβόλιο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, κάλεσε τον δημοσιογράφο-εκδότη που είχε γνωστοποιήσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί.

Ο ισχυρισμός του κ. Γαρδικιώτη φέρεται να καραρρίπτεται από τους εμβολιασμούς της Δευτέρας (01/02/2021), οι οποίοι αφορούσαν και ενστόλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Φόβος για «έκρηξη» κρουσμάτων έως και 40% τις επόμενες 15 ημέρες