ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τα κόμματα για την πανδημία

Κορονοϊός: Ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τα κόμματα για την πανδημία
INTIME NEWS

Τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενημερώνει την Τρίτη (30/03/2021), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετάσχουν, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, οι οποίοι θα αναλύσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και την πορεία των εμβολιασμών έναντι της COVID-19, αντίστοιχα.

Η ενημέρωση προς τα κόμματα γίνεται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από την οποία θα προκύψει η εισήγηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα άρσης του σκληρού lockdown.

Το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι τα ζητήματα που προκαλούν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στην επιτροπή, καθώς μια νέα αναβολή στο άνοιγμα των δύο αυτών τομέων έχει σοβαρές επιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, προβάδισμα φέρεται να έχει το λιανεμπόριο, ενώ τα σχολεία οδεύουν σε σταδιακό άνοιγμα, με προτεραιότητα στη Γ΄Λυκείου. Θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα, οι υπόλοιπες τάξεις των Λυκείων και των Γυμνασίων. Η επιστροφή των μαθητών των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων φαίνεται να καθυστερεί και να μεταφέρεται για μετά το Πάσχα δεδομένου ότι στις 26 Απριλίου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα.

Το άνοιγμα της εστίασης θα συζητηθεί αρκετά αργότερα, ώστε να έχουν προχωρήσει περαιτέρω οι εμβολιασμοί, να έχει ξεκινήσει η χρήση των self-test και ο καλός καιρός πλέον να είναι ο βασικός σύμμαχος για τη χρήση εξωτερικών χώρων.

Προς άμεσο άνοιγμα οδεύει η διαδημοτική μετακίνηση, όπως και η έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ σε όλη την επικράτεια, αντί στις 9 που είναι σήμερα. Αυτές θα είναι οι πρώτες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» για τον πληθυσμό των «κατακόκκινων» περιοχών, τα σημάδια κόπωσης του οποίου είναι πλέον εμφανή από τη μεγάλη διάρκεια του lockdown.

Πάντως, σήμερα, οι ενδείξεις για τον αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται πως δεν είναι καλές, αφού μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ξεπεράσει τις 3.000. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί, μάλιστα, νέο αρνητικό ρεκόρ, με τα κρούσματα να ξεπερνούν ακόμα και τις 4.000.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί