ΥΓΕΙΑ

Self test: Δεν θα γίνεται στο φαρμακείο – Στη Βουλή η απόσυρση της σχετικής ρύθμισης

Self test: Δεν θα γίνεται στο φαρμακείο – Στη Βουλή η απόσυρση της σχετικής ρύθμισης
InTime

Στην απόσυρση της ρύθμισης με την οποία επιτρεπόταν στους φαρμακοποιούς να διενεργούν rapid test στα φαρμακεία προχωράει το υπουργείο Υγείας. 

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση η οποία επιτρέπει την αγορά των τεστ εντός των φαρμακείων, αλλά όχι την διεξαγωγή του τεστ εντός αυτού.

«Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορονοιο COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. [...] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος», αναφέρει πλέον η σχετική διάταξη που υπήρχε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αποσύρθηκε, δηλαδή, η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς» η οποία υπήρχε στο αρχικό κείμενο και έφερε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς του κλάδου των φαρμακοποιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca