ΥΓΕΙΑ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Κάτω του 5% οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Κάτω του 5% οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr απάντησαν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Η δημοσιογράφος Διονυσία Προκόπη έκανε την εξής ερώτηση:

«Κυρία Παπαευαγγέλου, κύριε Μαγιορκίνη

Από τους ασθενείς που διασωληνώνονται καθημερινά, πόσοι είναι ανεμβολίαστοι και πόσοι εμβολιασμένοι με έστω μία δόση, δεδομένου ότι η διάμεση ηλικία είναι 67 άρα πρόκειται κυρίως για ηλικιακές ομάδες, ο εμβολιασμός των οποίων έχει ανοίξει καιρό;

Στις εισαγωγές ανά ημέρα ποιος είναι ο αντίστοιχος αριθμός, δηλαδή πόσοι ανεμβολίαστοι και πόσοι εμβολιασμένοι καταλήγουν στο νοσοκομείο;

Κύριε Χαρδαλιά,

Μετά το άνοιγμα του τουρισμού, είναι πιθανή η επιστροφή σε οριζόντια lockdown στη λογική του «ακορντεόν» ή πηγαίνουμε σε πιθανές τοπικές απαγορεύσεις; Ποια τακτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση;»

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως το ποσοστό των ασθενών που έχουν εμβολιαστεί και τελικά νόσησαν και βρέθηκαν στην Εντατική σε σοβαρή κατάσταση, είναι κάτω του 5%.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αυτό γίνεται αντιληπτό αν παρατηρήσουμε και τα διαγράμματα των εισαγωγών με τις ηλικιακές κατηγορίες ασθενών, όπου από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά διακρίνεται μια σημαντική πτώση των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί και τελικά χρειάστηκαν νοσηλεία. Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνονται και από το ECDC, που έχει τα στοιχεία όλης της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως το εμβόλιο μας επιτρέπει να περάσουμε σε μια νέα φάση και επομένως θα ήταν καλό να αποφεύγονται συγκρίσεις με την προ εμβολίου εποχή.

Δείτε το βίντεο με την ερώτηση του Newsbomb.gr και την απάντηση της Βάνας Παπαευαγγέλου και του Νίκου Χαρδαλιά:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.691 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 749 οι διασωληνωμένοι