Υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία

NEWSBOMB

Υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία

Μπορεί η χώρα να αναμένει επιτέλους το περιβόητο κούρεμα των ομολόγων, ωστόσο μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με το δικό τους φόβο της ανεργίας, εξ’ αιτίας της έλλειψης πρόνοιας της κυβέρνησης.

Τα επί χρόνια ανεξόφλητα χρέη των ελληνικών κυβερνήσεων προς το φαρμακευτικό κλάδο καλύφθηκαν, έπειτα από μια δύσκολη διαπραγμάτευση μέσω ομολόγων, προκειμένου οι βιομηχανίες να μη χάσουν τα χρήματα τους και τα νοσοκομεία να συνεχίσουν να έχουν φάρμακα για τους ασθενείς.

Μέσα όμως στη δίνη του γενικότερου «κουρέματος», αυτά τα ομόλογα που αποτελούν ουσιαστικά τα έσοδα ορισμένων επιχειρήσεων από τις πωλήσεις που έχουν κάνει, κινδυνεύουν να κουρευτούν, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην κατάρρευση του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτό επισημαίνει άλλωστε με επιστολή του και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) προς την Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία πάντως κλείνει με την ευχή η οι επιτελείς του πρωθυπουργού να έχουν προνοήσει για το θέμα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τριτοκοσμικές καταστάσεις στα νοσοκομεία…

Πηγή: prionokordela.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved